Реклама / Ads
23| 6021 |10.10.2012 НОВИНИ

Мая Манолова и Яне Янев се дърляха 2 часа

.
Днешният ден беше белязан и от хамалските нападки, които си размениха членовете на анкетната антикорупционна комисия, оглавена от лидера на РЗС Яне Янев, която два часа разпалено заседава за втори път.
 

Първо дамата от левицата Мая Манолова поиска да узнае откъде лидерът на РЗС се е снабдил с решение на Висшия съдебен съвет, необявено на сайта му, и как е могъл да се запознае с материалите от секретна преписка на Софийска градска прокуратура.

Ако Янев не даде отговор на въпроса, социалистите ще поискат неговото отстраняване като председател на анкетната комисия за проучване на случаи на корупция по високите етажи на властта, зарече се Манолова, която е член на т.нар. комисия „Янев”, цитирана от bTV.

Скандалът се разяри, след като се оказа, че в комисията не са внесени сигналите на БСП за корупция по високите етажи на властта в управлението на ГЕРБ. Мая Манолова изрази възмущението си от начина, по който лидерът на РЗС ръководи комисията - той решава какво да се прави, а "подгряващата група на ГЕРБ" го подкрепя.

Яне Янев поясни, че тези сигнали няма как да бъдат разгледани и обсъдени днес, защото до 11 часа социалистите не са ги внесли в деловодството на комисията. „Вие до 11 часа ли работите?", попита го Мая Манолова.

После на заседателната маса бяха стоварени 5-6 папки с материали от Софийска градска прокуратура и ВСС, постъпили в комисията. Мая Манолова се „притесни", че Яне Янев е изнесъл секретни материали. В спора се включи и депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров, който направи забележка на Манолова, че се държи както на Женския пазар. Той настоя тя да спре със своята „детска игра „Ринги-ринги-рае".

„Кой и как снабди Яне Янев с материалите от тази преписка на СГП, още повече, че част от тези материали и то точно тези, които са послужили за основа на седемте въпроса на Янев, са с гриф "Секретно", поинтересува се Манолова.

"Кое е лицето, което дирижира Яне Янев и парламентарната комисия, кой е кукловодът, кой е гуруто, кой е написал този сценарий, в който Янев играе главната роля, а ГЕРБ са масовката, поддържащата група", попита още тя.

Коалиция за България ще настоява четири сигнала за съмнения за корупция да бъдат включени в дневния ред на комисията "Янев". Това са за разговора на премиера за Мишо Бирата, за имотите на министър Цветан Цветанов, за обществената поръчка за реклама на националния туристически портал на България и за търга за 154 000 дка земи от държавния поземлен фонд с компенсационни бонове.

След заседанието Яне Янев коментира, че емоциите, избуяли днес, показват паническия страх на БСП, че цялата истина за всички корупционни сделки на тройната коалиция ще излязат наяве. Той се похвали, че е преброил 20-30 хил. страници в документите на различни институции, които описват далаверите на Тройната коалиция. Затова и той смята, че неговата комисия от временна трябва да прерасне в постоянна.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5984 |23.09.2012 Яне Янев се среща с кандидата за президент Мит Ромни в САЩ . 30| 6626 |21.09.2012 Мая Манолова скочи на Яне Янев в словесен двубой . 49| 6380 |20.09.2012 Мая Манолова напада Я. Янев в студио на БНТ . 12| 5138 |14.09.2012 Яне Янев: БСП да плаща за референдум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads