Реклама / Ads
4| 4467 |20.10.2018 НОВИНИ

Мая Манолова: Изказването на Валери Симеонов е срамно, жестоко и безчовечно

.
Мая Манолова
Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е срамно, жестоко и безчовечно, заяви омбудсманът Мая Манолова по време на отчет за три години от встъпването ѝ на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите, предаде Фокус.
 

„Не са моя работа кадровите решения. Те са си изцяло отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно жестоко и безчовечно изказване и отношение. То е недопустимо, абсолютно неприемливо и много жестоко. Оставям тези, които се занимават с политика и управление да го коментират в политически план. Заявявала съм го многократно, аз не коментирам оставки“, каза Манолова.

 

По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на друг. „И този друг е премиерът Борисов. Решенията ги взима той и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с каузи, с преследване на цели в интерес на българските граждани. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в интерес на хората. Това правя, независимо от това кои са персонажите. Това е едно срамно изказване“, подчерта омбудсманът.

 

„Оптимист съм, че първата стъпка в реформата по отношение на хората с увреждания ще бъде направена. Има ясен ангажимент, поет от властта. През следващата седмица в социална комисия и в пленарна зала ще се разглеждат заедно двата закона – Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ“, обясни Манолова. Тя уточни, че е наясно, че реформата няма да се случи от 1 януари, но това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на реформата, да остане в тези закони.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4268 |20.10.2018 Депутат от „Атака“: Срам ме е от Валери Симеонов . 6| 4023 |20.10.2018 НФСБ оправдава Валери Симеонов за скандалното изказване „кресливи майки“ . 5| 4659 |19.10.2018 Нинова: Ако Борисов не поискате оставката на Валери Сименов, значи е съгласен с него . 27| 5983 |19.10.2018 Валери Симеонов не се извини на майките, оправдава се с политическа атака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads