Реклама / Ads
6| 4520 |04.11.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: До края на седмицата искаме касиране на вота

.
От щаба на Мая Манолова потвърдиха, че до края на седмицата ще внесат жалба с искане за касиране на изборите в София. Според тях има множество нарушения и сигнали за купуване на гласове.
 

Още в изборната нощ Мая Манолова отправи обвинения за нечестна игра и купуване на гласове.

 

Към мотивите да искат касиране на вота хората на Мая Манолова добавиха, че има празни протоколи. Отчетоха също, че на първия тур избирателите в София са били със 100 000 повече, както и големите разминавания в данните от екзитпола и резултатите.

От ЦИК коментираха, че всеки кандидат може да поиска касиране на изборните резултати, като се обърне към съответния съд.

 

Мая Манолова не отговори директно дали ще прави нов политически проект, но каза, че на балотажа е даден важен знак.

 

"Хора с различни политически убеждения изградиха, пуснаха мост помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост, не го разрушавайте.", призова тя.
Според Манолова, гражданската енергия не трябва да бъде пропиляна, а фокусирана за постигане на реални цели.

 

"Това беше една целенасочена атака към нас, към г-жа Манолова и това опорочи вота. Самият факт, че има определен брой протоколи, които не са попълнени, е достатъчен аргумент да искаме касиране на вота". Това заяви на пресконференция Никола Вапцаров от Инициативния комитет на Мая Манолова във връзка с изборните резултати в София по време на балотажа.

 

,,Като представител на Инициативния комитет исках да вляза в ''Арена Армеец'', за да се уверя в истиността и прозрачността на вота. Нашата идея бе да има наистина прозрачност. За съжаление Общинската избирателна комисия ми отказа достъп с абсурдното обяснение, че трябва да издам пълномощно на себе си'', допълни още той.

 

,,Това, което ме притесни допълнително, е, че нашият наблюдател Явор Гочев беше държан в клетка в ''Арена Армеец''... цялата тази тайнственост беше, за да се създаде комфорт за манипулации. Бил съм наблюдател на избори в Македония и в Украйна, но такова нещо като в България не съм виждал. Наблюдателите у нас нямат пряка видимост по процеса по вкарване на данни и ги държат в клетка. Освен всичко друго получихме и информация, че чували са се отваряли преди влизането им в изчислителния център. Ето защо искаме касиране на вота и повторно преброяване, защото гражданите на София показаха ясно и недвусмислено, че искат промяна и се надявам тя да дойде скоро'', разясни Вапцаров.

 

,,Пуснахме няколко жалби и сигнали за екзитполове по време на изборния вот, но реакция нямаше. В един момент екзитполовете даваха 17 процента разлика между Фандъкова и Манолова и това естествено доведе до отказването на много хора да гласуват в изборния ден. Но на крайния резултат се видя, че изобщо не е такъв - разликата е 5, а не 17 процента'', каза Димитър Делчев от Движение "България на гражданите" и от Изборния щаб на Мая Манолова.

 

,,На тези избори отново имаше сериозни манипулации. До края на тази седмица ще пуснем жалба за касиране на вота'', добави той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3809 |04.11.2019 Майк Помпео отива в Германия за честване 30 г. от края на Студената война, служил там като войник . 6| 5278 |04.11.2019 Андрей Райчев: Това е началото на края за ГЕРБ . 15| 4580 |03.11.2019 Мая Манолова: Видяхме страха в очите на властта, видяхме дъното . 38| 5498 |31.10.2019 Мая Манолова: Целият ъндърграунд е впрегнат, за да организира вота за Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads