Реклама / Ads
21| 10425 |23.03.2013 НОВИНИ

Мая Манолова кръстоса шпага с Цецка Цачева

.
Бодър сутрешен дебат в студиото на БНТ се разрази между бившата председателка на 41-то Народно събрание Цецка Цачава и червената депутатка Мая Манолова.
 

Двете напористи дами показаха, че не са изгубили напористия си хъс за политически спор. Темата на дамския сблъсък в събота сутрин бяха предстоящите избори, както и вечният спор чия е вината за социалната криза в страната. Двете се явиха с идентични бои и прически на косите и с еднакви цветове в костюмите.

“За вас, за БСП е по-добре служебният кабинет. Освен това Бойко Борисов ясно заяви – не искам да изправям едни български граждани срещу други български граждани, не искам да се лее кръв”, заяви Цецка Цачева.

“Вярно, е, че Бойко Борисов избяга от управлението. Панически се скри. Абсолютно несериозна е тезата, че БСП е можело да вземе управлението за два месеца”, “настъпи газта” Мая Манолова.

“Ама това ви беше шанс”, опита се да възрази Цачева.

“Приемам вашите твърдения като опит да развеселите зрителите в съботния ден. В момента служебното правителство се държи сякаш цялото време е пред него. А то няма право на проби и грешки. Вече са пропилени 10 дни. Нищо не се случи. Чухме голите декларации, че служебното правителство ще осигури честността на вота. А до ден днешен служебното правителство не се е срещнало с ЦИК. Изборният борд трябваше да бъде създаден”, контрира Мая Манолова.

Цецка Цачева контрира опонентката си: “Политическите сили, които са участвали и са със столетна история, познават някакви механизми, от които черпят притесненията си. На мен и ГЕРБ тези механизми не са ми познати. Госпожо Манолова, вие показвате некомпетентност. Искам да ви информирам, че в последния ден, когато бяхме вече разпуснати – на 15 март, че ще има разширени мисии от наблюдатели. Те ще проследят работата на ЦИК”.

Мая Манолова обаче не остана длъжна: “ЦИК продължава да действа по един доста непрофесионален и неадекватен на очакванията на хората начин. Например – ЦКИ вече трябваше да излъчва онлайн”.

“Вие като летите от студио в студио, нямате време да следите графика и да видите кой какво прави и къде какво се случва”, прекъсна я Цачева.

Запитана дали все пак одобрява действията на някоя институция, Мая Манолова декларира подкрепата си за действията на главния прокурор. “Вчера например главният прокурор заяви, че забранява на МВР да произнася предварително присъдите в медиите”

“Вие ръководихте парламент, който беше обезличен, унизен. Вие превърнахте парламента в робот за дистанционно управление от страна на премиера”, атакува още Манолова.

“Аз много ви благодаря, че имате такова високо мнение за мен – че мога да манипулирам цели институции. Кажете, госпожо Манолова, вие поне една грешка имахте ли в този парламент?”, заяви Цачева.

“Вие не сте в старата си функция да изключвате микрофона ми, когато пожелаете. Аз съм депутатът, който разписа текстове за включване на интегрална бюлетина с преференциално гласуване”, каза на свой ред Мая Манолова.

“За първи път не казахте думата “Безобразие”. Това е постижение", шеговито приключи спора Цецка Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5603 |19.03.2013 "Радиоточката" Манолова помоли да "врътнат копчето" на Главчев . 31| 7143 |15.03.2013 Г-жо Манолова, може ли 30 секунди тишина в главата ви? . 61| 9860 |10.03.2013 М. Манолова: Не съм сестра Галева! . 14| 9881 |07.03.2013 М. Манолова: Пламен Цеков е неконтролируем и опасен човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads