Реклама / Ads
5| 4170 |19.03.2016 НОВИНИ

Мая Манолова осигури ВИП карти за лечение на малките хора

.
Мая Манолова
Омбудсманът и зам.-началникът на ВМА представиха нова инициатива, осигуряваща здравни грижи на членовете на Националната организация „Малки български хора“.
 
От тук и занапред Военномедицинска академия /ВМА/ ще бъде здравната институция, която ще осъществява прегледите, лечението и рехабилитацията на малките хора в България. За целта всеки от вас ще има персонална карта за достъп винаги, когато е необходим преглед или лечение, обяви Мая Манолова по време на кръглата маса „Толерантността на обществото и институциите към хората с нисък ръст“, с която организацията отбеляза своята 20-годишнина.

Омбудсманът връчи лично първите три карти, като №1 бе за най-възрастния член - Надежда Митева.

"Благодаря ви, че ме поканихте на този наистина специален за вас ден. Вие доказахте със своите усилия, с усилията на ръководството, че вашата организация се превърна в говорител на хората с нисък ръст в България и в истински защитник на техните права. Аз като омбудсман и вие като организация сме партньори, защото вие защитавате интересите на малките хора у нас, на хората с нисък ръст, а аз като омбудсман защитавам интересите на всички „малки хора“ в България в преносния смисъл на думата", отбеляза Мая Манолова.

На форума общественият посредник уточни, че с картите е решен един от важните за малките хора у нас проблеми - този за лечението и диагностиката им, които вече ще се осъществяват от най-добрите специалисти във Военномедицинска академия.

„Откликнахме на идеята на г-жа Манолова не по популистки причини, а заради ясно осъзнатата задача на Военномедицинска академия, че тя е част от националната сигурност и от личната сигурност на всички български гражданин, каквито сте и вие - малките хора на България. Като медици напълно осъзнаваме вашите специфични нужди и специфични изисквания в лечението и затова с радост откликваме и създаваме медицинския център за лечение на малки български хора във ВМА с всичките спицифичности на това лечение“, каза на свой ред заместник-началникът на Военномедицинска академия проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4772 |15.03.2016 Манолова: Колекторските фирми рекетират гражданите . 5| 4269 |15.03.2016 Иван Иванов: БСП ще настоява да не се слагат чипове в личните карти . 1| 4285 |09.03.2016 Арестуваха двама българи, клонирали над 600 банкови карти . 35| 8442 |09.03.2016 След топлофикация М. Манолова слага на мушката колекторските фирми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads