Реклама / Ads
21| 5410 |30.10.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: Управлението и в София, и в България е диктатура

.
Мая Манолова
Има две страни на барикадата – демокрацията и диктатурата, и всеки ще направи своя избор...Да, така определям управлението и в София, и в България! Тов заяви кандидатът за кметския пост в София Мая Манолова
 

Изборите в София са ключови, те ще дадат знак за цялата страна – за това дали сме узрели да се преборим с модела на управление, допълни тя.

 

Аз партийни централи не обикалям и с пазарлъци не се занимавам. Разчитам на гражданите да подкрепят в мое лице кандидата срещу статуквото, каза Манолова. Думите ѝ бяха в коментар за вчерашното посещение в централата на "Демократична България" на Йорданка Фандъкова, която в неделя ще се изправи срещу Манолова на балотажа в опит да спечели трети кметски мандат.


По начина, по който се управлява София, по същия начин се правеше и предизборната кампания на Фандъкова, добави Манолова и прочете данните от протоколи от няколко секции в ромски квартали в столицата, където превес има Фандъкова. Посочи, че в рамките на предизборната кампания не е ходила в ромските квартали, но като омбудсман е решавала свързани с тях проблеми. "Не е проблемът в ромските гласове. Това е контролиран вот, нали е ясно", попита тя.

 

Манолова заяви, че на балотажа в неделя се очаква контролиран вот и "има пълна мобилизация на подземния свят". "Мутрите се впуснаха да защитават властта си", обобщи тя и попита къде са правоохранителните органи. "Те стигнаха до несебърския залив, но не стигнаха до "Филиповци" и "Факултета", защо", обясни и пита тя.

 

Мая Манолова каза, че на балотажа за районен кмет в нейния район ще гласува за кандидата на "Демократична България", който се изправя срещу кандидат от ГЕРБ. Тя отдава резултата си на първия тур не на подкрепата на една партия или на един кандидат, а посочи, че той е резултат от желанието на хората за промяна на 14-годишния модел на управление и от техния протестен вот. "За първи път в София има пробив, но той не е на никоя партия. Пробивът го направиха гражданите", каза тя.

 

Тя отговори и на въпрос за предложението на Радан Кънев - тя и третият по резултат Борислав Игнатов да се откажат от кметската надпревара и така на балотаж да отиде Борис Бонев, Манолова заяви, че такива разговори обикновено се водят преди избори.

 

"Но аз съм готова да седна на една маса с представителите на партиите, които искат промяна и да обсъдим как да постигнем промяна в управлението", добави Манолова.

"Гласувайте в неделя. И тези, които не гласувахте миналата неделя, и тези, които не ме харесвате (...) всеки истински глас убива един купен глас", призова Мая Манолова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4754 |29.10.2019 Мая Манолова: Подкрепям всички районни кметове, които са на балотаж срещу ГЕРБ . 4| 5155 |28.10.2019 Последни изборни резултати за София, Пловдив и Варна . 3| 4049 |27.10.2019 Мая Манолова: Предстои да направим избор между диктата и демокрацията . 2| 3855 |27.10.2019 В София, Пловдив и Русе вещаят изборна интрига експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads