Реклама / Ads
15| 4595 |03.11.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: Видяхме страха в очите на властта, видяхме дъното

.
Мая Манолова
Близо 170 000 гласуваха за мен. Благодаря на хората, които грасуваха по съвест. Благодаря на всички, които се изправиха в битка за достойнството си. Според нашето паралелно преброяване разликата е под 3%. Ще коментирам резултатите, когато бъдат окончателно обявени. Това каза Манолова, коментирайки местните избори.
 

Видяхме страха в очите на властта, видяхме дъното, каза още я.

 

Що се отнася до моето участие в тази кампания, дадох всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания. Не отговорих на вандалската актове с вандализъм, на лъжата с лъжа, посочи Манолова.

 

Не ме е страх от загубата, принудата, директните заплахи, от силовото постигане на резултат. Страхът ми се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове, който по обяд ми каза, че купуват пред очите му гласове. И полицаите казват, че нищо не могат да направят. Това е истинската опасност. Това е реалната ситуация- безобразно и безнаказано купуване на гласове от властта, категорична бе Манолова.

 

Постигнахме 3 важни неща:

 

Първо, спечелиха гражданите. За първи път от 14 г. в София имаше балотаж и гражданите поискаха истински дебат за развитието на столицата. Видяхме страха в очите на властта и дъното, до което може да стигне властта.

 

Второ, хората повярваха, че промяната е възможна. Между първия и втория тур за мен гласуваха още 50 хиляди души, допълни тя.

 

Трето, София показа, че може да се обедини - демократичната десница, демократичната левица, демократите от неправителствения сектор - всички демократично настроени граждани си подадоха ръка и показаха, че могат да преодолеят партийните различия.

 

Трудно и не докрай, но си подадохме ръце. И показахме, че това обединение е невъзможно без ценностите, зад които застанахме - свобода, демокрация, върховенство на закона. Това обединение е много повече от партийните различия, каза Манолова.

 

Тази нощ показахме как може да бъде преодолян модела на еднопартийната и едноличната власт, видяхме пътя, по който той може да бъде демонтиран, каза още Манолова. И допълни, че според нея гражданите имат смелост да извървят заедно този път докрай.

 

Затова няма да се откажа. Ще намеря начина и формата тази гражданска енергия да не бъде пропиляна и разпиляна, а да бъде фокусирана за постигането на една реална цел - промяна на модела в София и в България. Как ще стане това ще обявя, след като чуя окончателните резултати от днешното гласуване, заяви Манолова. Но допълни, че повече не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват, да бъдат избирани със силов и с купен вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5526 |31.10.2019 Мая Манолова: Целият ъндърграунд е впрегнат, за да организира вота за Фандъкова . 21| 5412 |30.10.2019 Мая Манолова: Управлението и в София, и в България е диктатура . 24| 4758 |29.10.2019 Мая Манолова: Подкрепям всички районни кметове, които са на балотаж срещу ГЕРБ . 3| 4054 |27.10.2019 Мая Манолова: Предстои да направим избор между диктата и демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads