Реклама / Ads
12| 4707 |06.11.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: Видяхме страха във властта

.
Мая Манолова
Доволна съм от изборите и съм удовлетворена. Видяхме страха във властта и как работи машината за фалшификации и манипулации. Аз и екипът ми бяхме подложени на кална кампания, но въпреки това Йорданка Фандъкова спечели с малко.
 

Това заяви Мая Манолова пред бТВ. 

 

,,Едноличната власт може да бъде победена, много малко не достигна да победим. По-важното е, че показахме начина, по който едноличната власт може да бъде победена. Изборите в София дадоха знак, че едноличната власт на Борисов може да бъде победена и това става с обединение между леви и десни. Партийните пристрастия останаха на заден план. В тези избори левите и десните си подадоха ръка, изградиха мост. Нарекоха ме крива щанга, с която да се разбие модела. По-важното на тези избори бе не дали ще стана кмет, а дали можем да свалим антидемократичния режим на Борисов'', коментира Мая Манолова.

 

По думите й, Фандъкова е спечелила ромския вот.  Тя припомни, че според ЦИК разликата в гласовете при 100% обработени протоколи е 5%, но паралелното преброяване на щаба ѝ отчита разлика от само 3%, а “ромският вот даде аванс от 2,9% за г-жа Фандъкова”.

 

 „Ние ще подадем сигнали до съда, тъй като има несъответствие в протоколите. Хора от столичната администрация са ги отваряли още преди да стигнат до зала „Арена Армеец“, заяви още Манолова.

 

“Видяхме страха в очите на властта, видяхме как работи машината за манипулации и фалшификации на изборите”, каза още тя.

 

“В целия демократичен свят допускат наблюдатели, тук имаше по един човек горе – от какво се плашеха”, попита Манолова. Тя извади обработени протоколи, с празни графи, но подпечатани. На въпрос откъде са тези протоколи, Манолова отвърна, че ги има от изборните комисии и настоя, че тези протоколи са преправяни по няколко пъти. “Променяни са резултати, колкото пъти са си поискали”, допълни тя и добави, че екипът й ще внесе жалба за касиране на изборите – или в петък, или в понеделник.

“Държава, която може да си позволи да изтекат 5 млн. ЕГН-та, може ли да организира честни избори”, даде нов пример бившият омбудсман. Мая Манолова обеща и да инициира форум с всички участници на изборите, за анализ на порочните практики при купуването на гласове и с искане за конкретни мерки срещу тези практики.

 

“Благодаря на всички, които ме подкрепиха, благодаря на тези, които гласуваха за мен, въпреки че не ме харесваха”, каза Манолова и видя в това знак, че има цялостно обединение, показващо съпротива срещу управляващите. Тя изрично благодари за подкрепата на БСП, на центъра, на десните.

 

„Няма да правя партиен проект. Знам, че има огромни страхове и притеснения. Тези дни беше уволнена журналистка от телевизия във Варна, защото задала неудобен въпрос на новоизбрания стар кмет. Днес ще подкрепя протеста на медицинските сестри. Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт. С моя екип обмисляме да направим гражданска инициатива за свобода на словото, честни избори, съдебна реформа и ще стъпим на демократични ценности“, каза още Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4522 |04.11.2019 Мая Манолова: До края на седмицата искаме касиране на вота . 15| 4580 |03.11.2019 Мая Манолова: Видяхме страха в очите на властта, видяхме дъното . 38| 5499 |31.10.2019 Мая Манолова: Целият ъндърграунд е впрегнат, за да организира вота за Фандъкова . 21| 5396 |30.10.2019 Мая Манолова: Управлението и в София, и в България е диктатура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads