Реклама / Ads
3| 4876 |25.07.2018 НОВИНИ

Майки: Къде бяха досега незрящите, та не излязоха с нас? Субсидийките изправят хора срещу хора

.
Боряна Драганова
Размисли относно контрапротестиращите незрящи, които са до нашата палатка......Първо, прави ми впечатление,че от години по тв изявите им са все едни и същи няколко човека. Сега точно те, отново искат по добър живот за всички в неравностойно положение. Дами и господа, ние за това се борим вече седми протест за 3 години.
 

Питам се, те, незрящите къде бяха до сега, та не излязоха с нас? Искат реформа, но не бърза, не така и не сега. А,как и кога, драги ми човеци? Кога? След 3,5,15 или повече години, за да можете да продължите да си усвоявате проектите за по няколкостотин хиляди?

 

Второто което днес се питам е за екскурзията до Пловдив. Защо отиват там? Вероятно за да видят нуждата от ремонт на тяхното си общежитие и да вземат спешни мерки за неговото реновиране.

 

Един риторичен въпрос - Защо, като имат толкова проекти и финансиране първо не оправят техните си собствени членове. Защо ги оставят да живеят в мизерия и нищета. Защо проявяват групова немърливост и ограбват собствените си членове?

Няма лошо да се бориш за всички, но първо спри да крадеш и обричаш собствените си хора!

 

Така мисля аз.....

Аз ще изляза на 30. 07.  и ще поискам бъдеще и достоен живот за хората с увреждания. Ще се боря и ще отстоявам принципите си. Да, аз съм майка, но също съм и гражданин все още на тази държава и ще отстоявам правата си за достоен живот, моя, на семейството ми и на другите в подобно положение!!

 

Боряна Драганова от инициатива „Системата ни убива”, фейсбук

 

 

Елисавета Белобрадова пък отбелязва също в социалната мрежа:

 

Съюзът на слепите, който е национално представено НПО с годишен бюджет от 630 000 лева, организира автобуси с контрапротестиращи срещу майките на деца с увреждания ...

Някога, преди известни години, когато в България за пръв път се появиха контрапротестите като начин за обезличаване, подменяне и принизяване усилията на хората да си търсят правата, си казах, че това е някаква много гнусна соц практика, която, съвсем логично, ще си отиде заедно с Орешарски.
Не знаех, че всичко това няма да спре да се случва.

 

Много малко са нещата, които са по-порочни, вредни и нелогични от бюджетни НПО-та. НПО-та, които са се домогнали до сума на година и всичките им усилия отиват за това да ги изхарчат, за да ги получат догодина пак.


Това са НПО-та, които са осъдени да бъдат лакеи на коя да е власт, да ближат подметки, да се натягат и дори без знанието и желанието на властта, като върховна форма на лакейщина, да ходят и да правят безобразия за да си запазят скъпоценните левчета.

 

НПО-та с офисчета, заплатки и които не знаят какво е да се бориш за пари по проект. Да доказваш всеки път априори, че тези пари ще идат там, където трябва и за каквото трябва.

Субсидийките изправят хора срещу хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3882 |25.07.2018 Вижте къде ще спира водата в София . 0| 4217 |20.07.2018 Вижте къде ще спира токът . 0| 3541 |16.07.2018 Вижте къде ще спира водата в София . 0| 4042 |15.07.2018 Вижте къде ще спира водата в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads