Реклама / Ads
13| 15824 |20.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Майка пред Фрог: Не искаме извинение от Симеонов, а оставката му, тонът му унизи държавата

.
Вера Иванова
Не искаме нито прошка, нито извинение от вицепремиера Валери Симеонов. Искаме му оставката. Но не на правителството, а конкретно неговата, заради обидата към децата ни. Това каза пред Фрог нюз един от лидерите на протеста на майките на деца с увреждания Вера Иванова.
 

Коя майка може да преглътне такава обида към собственото й дете. Много от децата с увреждания са със запазен интелект. Как да им обясним бруталното поведение и обидните думи на вицепремиера към тях. С какво са го заслужили?!  Валери Симеонов и преди подхвърляше негативни и неприемливи реплики към нас. Ясно ни е, че  не иска да чуе за проблемите ни. Но думите му от онзи ден минаха всякакви търпими граници.

 

Основният проблем за нас е  начинът на политическото говорене от страна на Симеонов. Тонът му принизява държавата и проблемите й.  За това и този тон е обида към всички българи. Ако си замълчим сега, означава, че узаконява  този начин на говорене. Той не е добре за никого от обществото.  В същото време Валери Симеонов олицетворява правителството.  Ресорът  му е социалната и  демографска политика, в това число и проблемите на децата, допълни тя. Къде е разбирането му и съчувствието към най-слабите и онеправдани хора? Няма го!

 

Относно становището на НФСБ, че става дума за политическа атака към Валери Симеонов, Вера Иванова уточни: Това е поредната лъжа. Обвързани сме само с децата ни. Имаме снимки с повечето депутати  и партии, тъй като сме пред парламента и всички минават покрай нас.  Те идват на палатката ни. Над 200 партии и организации сме канили всеки път на нашите протести, пресконференции и срещи, включително и НФСБ. До този момент нито един техен представител не е дошъл, за да ни чуе. Преди две-три седмици при нас дойдоха дори и от  ГЕРБ, но не и от партията на Валери Симеонов.

 

Контактите ни с партии са свързани само и единствено с факта, че от тях зависи системата да се реформира, а законите, които са нужни, за да живеят децата - приети.  Няма друг начин.  В понеделник на обяд излизаме на протест пред МС заради обидата и отношението на Валери Симеонов  към всички хора.  Искаме правителството да работи. Другата седмица влизат в комисия нашите закони. Въпросът е в какви текстове ще излязат от там и дали изобщо ще си познаем  законите. В палатката оставаме до второ четене на законите. Никога не съм имала  взимане- даване с политици.  Не съм член на нито една партия, категорична е Вера Иванова.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13512 |08.10.2018 Младен Маринов тича пред вятъра за убийството на Виктория Маринова . 10| 24690 |07.10.2018 Тайната падна! Плочките пред „Св. Седмочисленици“ са съгласувани с МВР . 5| 8652 |04.10.2018 Само във Фрог: Здравното ведомство крие истината за хемодиализата във Видин . 9| 8817 |04.10.2018 Какво е това? Основа за обществени душове преди да влезем в крематориума ли?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads