Реклама / Ads
16| 6976 |16.06.2011 НОВИНИ

Майка на загинало момиче: Не искам да се подписвам, искам си детето!

.
Така ридаеше пред пловдивската Съдебна медицина вчера майката Марияна Костадинова от Приморско. 22-годишната й дъщеря Пламена е една от 8-те жертви в автобуса, който катастрофира и се запали на магистрала “Тракия” миналата нощ. 40-годишният Стоян Рангелов пък изнесе от автобуса мъртвата си 14-годишна дъщеря. Шефът на хирургичния екип в Пловдив описа гледката като филм на ужасите.
 

Срязана задна лява гума може да е убила 8 и ранила 20. Разрез на задната лява гума на автобуса ковчег от София за Бургас са открили от ДАИ при кървавата катастрофа край Пловдив миналата нощ, пише в. 24 часа. Тепърва ще се изяснява дали е направен умишлено, или е причинен от твърд предмет на пътя, съобщиха разследващи. Осем души загинаха, девет са тежко ранени, а още 11 - по-леко, при преобръщането на рейса на автомагистрала "Тракия" между селата Войводиново и Желязно. Седем от пътниците са оцелели без наранявания. Още посред нощ техни близки ги откарали с автомобили.
Разследващите работят по 5 версии за причините:
1. Шофьорът е заспал зад волана или е бил под въздействието на някакви вещества.
2. Техническа неизправност - счупената греда, за която споменава министър Московски
3. Умишлена повреда, например срязаната гума.
4. Висока скорост.
5. Неравност на пътя.

Автобусът, собственост на бургаска фирма "Бургас Тур-90", се ударил в мантинелата, преобърнал се и се запалил. По данни от тахографската шайба се е движел с позволените 100 км/ч, сочат първоначалните данни от огледа на полицията. Тя обаче ще бъде проверявана за манипулации, макар че при контрола преди 2 месеца се оказала изрядна, каза инспекторът от ДАИ Иван Палейков. Около 1 часа през нощта на 131-ия километър 23-годишното возило с 33 пътници рязко завило наляво към мантинелата, помело около 50 м от нея. Последвали удар и остъргване в колоната на надлез, пресичащ перпендикулярно магистралата от Войводиново и Желязно. След това рейсът се преобърнал на платното и паднал на лявата си страна, като се е плъзгал по асфалта над 50 м. В задната част някои от пътниците паднали в движение и били премазани на асфалта. Други загинали от ударите в купето.

"Запалването е предизвикано най-вероятно от стъргането на ламарината по мантинелата. Не е имало експлозия", каза вчера директорът на областната полиция в Пловдив Тодор Чонов. Психолози на МВР работят с оцелелите, допълни той. Тираджии, пътували по същото направление, са обяснили, че малко преди трагедията шофьорът Светослав Димитров им е примигвал, за да ги изпревари. Преди катастрофата обаче автобусът се движел в дясната лента, а не в тази за изпреварване. Допуска се, че Димитров може да е давал знак за технически проблем с автобуса.

Не е изключено да е заспал, като се има предвид часът на произшествието, каза окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов. "Самият шофьор е в шок. Твърди, че нещо се е случило, което не може да обясни", допълни Даскалов. Ще се установява какви са били почивките му. Пробата с дрегер е отрицателна. Няма наличие на алкохол и след кръвното изследване. До няколко дни ще излезе и резултатът от пробата за наркотици. 43-годишният Светослав Димитров е задържан за 24 часа, но до следобед не му бе повдигнато обвинение. Законът предвижда в такива случаи от 5 до 15 години затвор. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5072 |13.06.2011 Е. коли няма да ни коли; хигиена му е майката! . 7| 5184 |09.06.2011 Лазар Колев: Не съм убил Белнейски, искам свобода . 5| 6052 |18.05.2011 От 4 г. баща насилва 12-годишната си дъщеря, майката мълчи . 7| 11281 |15.05.2011 ВМРО–НИЕ: Искаме бъдеще за България тук и сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads