Реклама / Ads
9| 6795 |04.10.2013 НОВИНИ

Майката на Боксьора от "Опасните" плаши със самозапалване

.
Майката на члена на бандата "Опасните" Върбан Борисов, на 32 години, заплаши да се запали в 10 часа пред ВСС. Тя донесе туба с бензин в студиото на bTV. Мотивът й за крайното решение е, че синът й лежи в Централния затвор с киста от дясната страна на шията и не го пускат да се лекува.
 

Преди дни в прокуратурата бе получено писмо от майки на "Опасните", които заплашиха, че ще се самозапалят.От 1 година и половина прокуратурата бави лечението, категорична е майката. Прокурор Байданов й казал, че с такава диагноза се живее, а от онкологията й обяснили да идат, когато кистата стане като диня.

Върбан Асенов Борисов, по прякор Боксьора, бе заловен миналото лято в рамките на операция "Опасните".  Бандата е извършвала грабежи в особено големи размери на златни и сребърни накити, пари от златарски ателиета. Борисов е известен на органите на реда като шеф на бандата. Прякорът му е даден, тъй като е професионален боксьор и състезател по свободни боеве. В момента той е в Централния софийски затвор.

Борисов, който е с установено онкологично заболяване,  е претърпял две операции,  а утре - 3 октомври му предстои трета. Той  е лекуван в болницата при затвора София,  както и във външни лечебни заведения - ВМА София, в V -та градска болница - гр.София, ИСУЛ и МВР-Болница. За здравословното състояние на Борисов, в хода на разследването, са назначени три съдебно-медицински експертизи. Заключенията на всички тях са с еднопосочно заключение, че здравословното му състояние позволява прилагане на мяркатаза неотклонение „Задържане под стража“.  От заключението на последната съдебно-медицинската експертиза, изготвена на 25.09.2013 г. е установено, че здравословното състояние на Борисов е добро и лечението му може да се проведе успешно при тази мярка за неотклонение. До дни срещу групата ще бъде внесен обвинителен акт, обещават от прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5993 |03.10.2013 Майки на "Опасните" се палят пред ВСС . 1| 6493 |01.10.2013 Психолог: На майката, която кара децата си да пушат, трябва да се помогне . 2| 6803 |20.09.2013 Нападателят на Доган е помагал на Боксьора . 6| 6555 |28.08.2013 Майката на Съни, убита от пиян таксиджия: Кошмари ще съсипят този човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads