Реклама / Ads
0| 3561 |03.10.2016 НОВИНИ

”Майката на нацията” излиза в неплатен отпуск за изборите

.
Председателят на парламента Цецка Цачева ще излезе в неплатен отпуск в рамките на кампанията за президентските избори. Това обяви пред журналисти председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след като регистрира кандидатите на партията за президент и за вицепрезидент - Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев в Централната избирателна комисия (ЦИК).
 
Цветанов уточни, че в рамките на предизборната кампания Цачева няма да ръководи парламента, нейните функции ще поеме зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Така по думите на Цветанов Цачева ще може да се съсредоточи върху обиколките и многото срещи, които й предстои да направи в цялата страна. Той заяви, че няма желание да заеме поста председател на Народното събрание, тъй като това би го отклонило от ежедневните му ангажименти със структурите на ГЕРБ и подготовката на всеки следващ избор.

Може ли да бъде слаба кандидатура председателят на българския парламент и то втори мандат, и то първата жена председател на НС, попита Цветанов в отговор на въпрос за това дали кандидатурата на Цецка Цачева е слаба.

От всичките наши останали опоненти аз не виждам някой да е бил на такава позиция в държавното управление, допълни Цветанов. Той подчерта, че Цецка Цачева има необходимите качества за президент, както и богат опит. Убеден съм, че с нейната юридическа подготовка на един дебат тя ще изпъкне пред останалите, посочи Цветанов.

ГЕРБ ще спечели тези избори, заяви той и изрази увереност, че кандидатите на партията за президент и вицепрезидент са най-добрите. Той допълни, че все пак не трябва да подценяват и техните опоненти.

На въпрос каква България да очакваме след президентските избори Цветанов заяви: "Стабилна България, сигурна България, защото това е златната инвестиция в бъдещето, както на децата ни, така и за всички възрастни хора".

Цветан Цветанов обяви, че утре ще бъдат представени предизборните материали на ГЕРБ, а кампанията на партията официално ще бъде открита на 9 октомври в зала "Арена Армеец" в София.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3498 |03.10.2016 Медиците от Пловдив излизат на протест . 14| 9120 |02.10.2016 САМО ФРОГ НЮЗ ПОЗНА! Цачева е кандидат за ”майка на нацията” . 1| 4857 |28.09.2016 Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск от ЕК . 0| 5630 |20.09.2016 Само във Фрог: Скандален общински съветник напира да излиза от ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads