Реклама / Ads
11| 6148 |19.04.2018 НОВИНИ

Майката, разплакала Борисов, иска извинение от премиера

.
Красимира Обретенова
Красимира Обретенова - майката, чиято история разплака премиера, се почувствала обидена, че от 13 години ходи на всеки протест на хората с увреждания, а Борисов я забелязал едва сега.
 
„Бих помолила премиера да ми се извини лично на мен и в мое лице на всички родители на деца с увреждания за това, че си позволи такова снизходително отношение. Защото „тая майка” ходи 13 години по медиите заедно с детето си и не изпитва върховно удоволствие от това”, каза пред Нова Красимира Обретенова.

Днес Красимира и дъщеря й напускат България с огорчение и в знак на протест срещу системата. "Кой ненормален администратор кара родители на деца с увреждания да ходят напред назад", попита Борисов на вчерашното заседание на Министерския съвет.

„Първият ни протест на майки на деца с увреждания в Добрич беше заради проблемите с ТЕЛК. Тогава се искаха едни безмислени изследвания, които са безумни. Трябваше да доказвам, че тя не вижда”, разказа Красимира Обретенова. По думите й системата я превръщала в паразит, защото нямало обективна оценка на потребностите на детето.

„Не искам да издържам тази негодна социална и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си плащам социалните осигуровки и дъщеря ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно”, добави Красимира.

„Има диалог, има срещи. Обувки има. От страна на социалното законодателство на Красимира Обретенова и дъщеря й са предоставени всички видове помощи, които са определени по реда на социалното законодателство”, коментира за „Здравей, България” зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова.

По повод думите на премиера, Капка Панайотова от „Центъра за независим живот” коментира: „Аз приемам това за едно грубо отношение към хората с увреждания, защото това означава, че той или за първи път чува, че хората с увреждания имат проблеми, или тотално не знае какво се случва в държавата, която той управлява. Ако с реване, г-н Борисов, се получаваха нещата, ние да сме оправили държавата много отдавна. Но това, за съжаление, не се получава. Не искаме съжалението Ви, нито на Вас, нито на другите властимащи! Искаме да слезете при хората с увреждания и да започнем да работим за решаването на техните проблеми. С рев няма да стане”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5050 |12.03.2018 Борисов, Заев и Звиздич си говориха за инфраструктурни проекти . 0| 5322 |06.03.2018 Надзирателите пак протестират на 10 март, канят Борисов, Цачева и Горанов . 15| 6465 |05.03.2018 Путин съобщи на Борисов, че Русия иска да се включи в АЕЦ "Белене" . 5| 6316 |28.02.2018 Дончева: Сделката за ЧЕЗ зависи от Борисов, няма кой да му пречи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads