Реклама / Ads
0| 6456 |28.04.2015 НОВИНИ

Майката на Стоян Стоянов: Убийците му ще си купят свободата

.
Подсъдимите по делото „Гранити” ще си купят свобода. Галин Костов вече е частен съдебен изпълнител и той ще финансира. Другият обвиняем и бивш директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов пък ще урежда нещата нагоре. Те държат ключа и всички институции са отворени за тях.
 

Това каза през сълзи майката на убития бизнесмен Стоян Стоянов-Милка Господинова, която вчера разбра, че прокурорът си е направил самоотвод, след като е бил привикан и разпитан по делото в Националната следствена служба. Ето какво още сподели почернената жена за този скандал:

 

 - Г-жо Господинова, прокурорът по делото „Гранити” за убийството на сина ви, си е направил самоотвод. Имате ли представа защо се е случило това?

 

- Всичко, което се случва с делото „Гранити” силно ме безпокои. Не е добре, че прокурорът е бил разпитван в Националната следствена служба., заради което си направи самоотвод. Разбрах, че е бил разпитван по жалба на подсъдимия Галин Костов. В същото време делото е върнато от втора на първа съдебна инстанция заради пропуски. Чудя се как един човек, който е изправен на пъдсъдимата скамейка като Георги Костов може да бъде назначен за частен съдебен изпълнител?! Не знам дори кака се чувствам от всичко това, не съм на себе си. Оказва се, че тези, които са обвинени за престъплението държат ключа и всички институции са отключени за тях. За какво става въпрос, за каква правова държава говорим?! Как такъв човек, обвинен за поръчителство на убийство може изобщо да бъде допуснат да бъде частен съдебен изпълнител. Доколкото разбрах срещу това има и жалба. Защо изобщо се позволява това да се случва?

 

- Много хора като вас обвиняват държавата и институциите.

 

- За да сме на този хал не ни пречи държавата, а хората, които я управляват. Ако някой седне да прочете всички материали по делото, ще разбере за какво става въпрос. Сега какво става-нов съдебен състав, друг прокурор, делото не може да започне, защото не се явяват адвокатите на подсъдимите. Ясно е, че става дума за хватки, с които се протака делото. Нека да каже прокурор Ангел Георгиев за какво са го питали в Националната следствена служба. Убедена съм, че другият обвиняем и бивш директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов, който уж го няма, той движи нещата от високо. За мен е така. Сега ще сложат Галин Костов за частен съдебен изпълнител. Така ще имат финансиране и тези, които са обвинени ще си платят за свободата. Това е. С това назначение групата си осигурява доходи, с които да се плаща на високо. Нямам какво повече да говоря.

 

- Казвате, че още в съдебната зала сте била разочарована. Какво имате предвид?

 

- Боли ме много. Разочарованието настъпи още в съдебната зала, когато видях с очите си как се водеше делото. Ето днес отсъстват всички адвокати. Добре, защо след като се много заети не се отдръпнат, да върви процеса. А те сега нарочно правят така. Вече станаха 7 години от убийството и 4,5 г. откакто делото се движи. Ще пиша до всички институции, но не очаквам нищо от тях. Нали и досега съм писала, писала...

 

Юристите ни уверяват, че в България има правосъдие. Може би трябва да се въоръжете с търпение.

 

-  Това правораздаване ли е в България. Да го пуснат подсъдимия с подписка. И после какво-разбра се , че подписка нищо не значи. Абсолютно нищо. И за какво става дума? Пострадалият си е пострадал. Нали виждам, че тези , които правораздават са на заплата. Имат си работен ден, колко дела минали, колко не. За тях е без значение. За мен остава страданието. Защо следствието вика прокурора, а не види какво е направил Галин Костов като частен съдебен изпълнител?! Или за него всичко може? И 20 лв. да дадат на извършителите, те са готови майка си и баща си да погубят. Извършителите са никой. Единият го пуснаха срещу 2000 лв., а е осъден за тежко престъпление. За кокошка ли говорим за човек ли...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4307 |16.04.2015 Прокуратурата иска Ченалова за постоянно зад решетките . 4| 5707 |15.04.2015 Майката на „прокурора” пред Фрог: Искаше да е с Карамански . 10| 5006 |15.04.2015 Постоянен арест за Ченалова? . 14| 5085 |10.04.2015 Ковачев: Състоянието на населения с българи регион в Сърбия е много тежко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads