Реклама / Ads
0| 4843 |09.10.2017 НОВИНИ

Майката на убития Шарков пред Фрог: Всичко в държавата ни е фалш

.
Ваня Рибчева
В България прокуратурата не действа нормално. Няма частен случай, който може справедливо да бъде решен. Това каза пред Фрог нюз майката загиналия в Лясковец командос Емил Шарков-Ваня Рибчева. Почернената жена подкрепи протеста на гражданска организация „Боец”, която поиска оставката на Сотир Цацаров пред Съдебната палата.
 

Необходима е радикална промяна в цялата правораздавателна система. В момента тя обслужва управляващите и мафията. За обикновените хора няма справедливост. Те не могат да разчитат на възмездие. Моят случай е показателен. От много време настоявах да се извърши пълно разследване на полицейската операция в Лясковец.

Прокуратурата не обърна никакво внимание на куп факти, които доказват, че наказателна отговорност трябва да понесе не само Петко, убил сина ми, но и други хора от ръководството на МВР. Не ме мислете за наивна. Никога не съм вярвала, че разследването ще стигне докрай. Но като нормален човек знам какво трябва да се направи, когато се установиш закононарушение. Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, тогавашният шеф на Криминална полиция Атанас Илков и началникът на баретите Георги Гайков са безкрайно виновни. И това се вижда с просто око.

 

Случаят трябваше само добре да се разследва, за да се види, че тези хора трябва да понесат отговорност. Ако това с Емо се беше случило на друго място по света, тези хора нямаше да се измъкнат без наказания. Та нали те са разпоредили как да действат баретите. Нали те са ръководили. Нали началник те правят, не за да се облагодетелстваш лично, а за да носиш отговорност. Питам-каква отговорност понесоха тези хора за смъртта на Емо?! Крайният резултат на всяка акция е оценка за работата на началниците в МВР. Показва как си вършат работата.

В крайна сметка истинските виновници си замълчаха. Спотаиха се. Знам, че уговорката им е била такава: дайте сега да се крепим един друг. Обещали са им: ще изтърпите малко премествания или административни наказания и след това ще ви оправим. Даже и ще ви възнаградим. Така и стана. Дори Емо да беше жив, аз пак щях да подкрепя протеста.

От много години изразявам своята гражданска позиция и нуждата от реформи. Искам да помогна някои процеси да се случат у нас. Това, че застреляха Емо и се превърнах в майката на убитата барета, не ме прави уникална. Не съм единствената с подобна лична трагедия. Такива има много. Много хора ги боли, страдат. Цялата ни действителност е бутафорна. Всичко в държавата е фалш, някак наполовина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7707 |29.09.2017 Само във Фрог: Жената на убития Боби Цанков поема разследването в Столичната полиция? . 0| 3897 |26.09.2017 Пуснаха под гаранция сина на убития във Виноградец собственик на ресторант . 1| 4463 |18.09.2017 Синът на убития във Виноградец Наско Тонкев остава в ареста . 0| 4292 |18.09.2017 Гледат мярката на сина на убития във Виноградец Наско Тонкев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads