Реклама / Ads
22| 7173 |07.02.2013 НОВИНИ

Майки се вдигат срещу чалгата

.
Майки вдигат бунт срещу чалгата. "Попфолкът и кючеците нямат място в храма на изкуствата НДК", обявиха от Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град".
 

Те искат "организаторите на шумно рекламирания и насрочен за 26 февруари 2013 г. в зала 1 по повод Годишните музикални награди на телевизия Планета спешно да си потърсят друг терен за изявата".

"Разсъблечените силиконови попфолк изпълнителки с техните вулгарни песни нямат място в този истински храм на изкуствата", убедени са в Сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град", съобщава БГНЕС.

От морална и художествено-естетическа гледна точка кичови "церемонии" с раздаване на "награди" за попфолк нямат място на сцената на зала 1 на НДК.
"Не е редно да се насажда сред младите поколения съмнителната, отблъскваща ценностна система на силиконовите мутреси", смятат майките.

"Какво възпитателно и родолюбиво има в срамните и грозни сцени, в които нашумели попфолк певици си позволяват да се появяват пред публиката и тв камерите в блясъка на прожекторите почти голи, увити само в националния трибагреник, и да се гаврят с националните ни символи, а други фолкдиви излизат все по-често да пеят по сцените и изобщо без бельо, само и само да си направят пиар?", питат  майките.

От родителската организация се надяват вицепремиерът Симеон Дянков, който е принципал на НДК, да намери начин и да посъветва ръководството на Националния дворец на културата зала 1 вече да не се отдава под наем за чалга церемонии. Причината е, че уникалното съоръжение е строено с пари на данъкоплатците и с доброволния труд на хиляди столичани именно за Дворец на културата, а не за средище за популяризиране на ориенталски ритми и кючеци.

Вярно, днес НДК е търговско дружество - собственост на държавата, което се издържа от дейността си, а знаем крилатата фраза "Парите не миришат", приписвана на римския император Веспасиан, отбелязват от Гражданското сдружение. Парите на попфолка обаче, уви, миришат, и то лошо, неприятно, така че шефовете на НДК не бива да разчитат на тях, препоръчват от родителската организация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5627 |22.01.2013 Дянков: Не "калинки", а майки . 17| 7011 |15.01.2013 Чалгата ни получава евросредства за развой? . 5| 5675 |09.01.2013 Вдигат жп билетите с 5 % . 2| 5675 |31.12.2012 Космонавти вдигат новогодишна наздравица 15 пъти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads