Реклама / Ads
3| 4227 |25.10.2018 НОВИНИ

Майките преминават към гражданско неподчинение, непреклонни в искането за оставка на Валери Симеонов

.
Протестиращите заявиха, че преминават към действия на гражданско неподчинение, за да бъдат чути исканията им.
За четвърти пореден ден майките и близките на деца с увреждания протестират с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът започна малко след 17 часа пред Министерския съвет.
 

Протестиращите блокираха кръстовището на „Мария Луиза” и „Тодор Александров”. След това се върнаха отново пред Министерския съвет. Хората скандираха „Оставка” и обявиха, че ще продължат да протестират и утре.

 

Протестират както майки на деца с увреждания, така и други граждани, които подкрепят исканията на майките. Протестиращите носят плакати "Симеонов - срам", "Не съм платен, мразя ви безплатно" и други. Те отново са с черни знамена. 

 

Майките не разбират откъде се е появило общественото напрежение във връзка с предвидената промяна в Закона за хората с увреждания ресорният вицепремиер да оглавява Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

"Категорично не разбрахме кой скандализира обществото в тази връзка. Законът не е писан за конкретния човек, съвсем в реда на нещата е ресорният вицепремиер по демографската политика да оглави и Съвета при условие, че политиките за хората с увреждания са хоризонтални и той трябва да съвмести координацията между различните министерства", каза за БТА Весела Одажиева - представител на протестиращите майки.

 

Тя допълни, че не счита за съобразно да се променя този текст. По думите на Одажиева проблемът идва от човека, който заема поста в момента, но винаги има начин той да се смени, както днес е сменен от поста на председателстващ Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС. Тя допълни, че има време, докато законът влезе в сила и се надява дотогава Валери Симеонов изобщо да не е вицепремиер. 

"Абсурдно е да се правят законодателни промени само и само да се задържи човек с такъв морал на този пост", каза Вера Иванова. 

 

Майките продължават с протестите и с искането както за оставка, така и за излизането на Валери Симеонов от цялото управление на страната. Те заявиха, че преминават към действия на гражданско неподчинение, за да бъдат чути исканията им.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 11219 |25.10.2018 Велислав Минеков: Това с майките - мизерия на нашия разум и морал . 5| 6761 |25.10.2018 Атанасов: На кого се извини Симеонов - на майките или на ортаците си във властта? . 5| 3831 |25.10.2018 Протестът на майките продължава до оставката на Симеонов . 0| 3604 |24.10.2018 Жители на Сандански застават зад майките на деца с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads