Реклама / Ads
1| 6555 |13.10.2012 НОВИНИ

Мъка и алкохол накарали мъжът да скочи пред влака в метрото

.
Мъжът, който в четвъртък вечерта се хвърли пред мотриса на метрото на станция "Ломско шосе", бил пиян, съобщава в. 24 часа.
 

Тепърва ще се уточнява колко е бил алкохолът в кръвта му. Работи се по версия за самоубийство. Починалият е 44-годишният Едуард Микаелян от София. Когато той преминал линията, за да слезе на коловоза, не е имало други пътници на станцията, които да го забележат. Влязъл е на около 60 м навътре в тунела. Предполага се, че е починал от високото напрежение, а след това го е блъснала мотрисата. Заради инцидента движението на метрото към жк "Надежда" бе спряно за над 2 ч.

Друга версия обаче сочи, че мъжът е скочил, защото бил в депресия след смъртта на майка си.Жената починала внизапно през януари и оттогава Микласян не бил на себе си, пише в. "Телеграф". Вторият баща на Едуард Кирил и сестра му разказват, че след смъртта на майка му той изчезнал за известно време. Появил се на 6 месеца от погребението и после пак го загубили. Бащата и сестрата не го търсели, защото знаели, че преживява тежко загубата и искали да го оставят на спокойствие да изживее мъката си.


Аутопсията в Съдебна медицина потвърди, че смъртта е настъпила вследствие на токов удар, а не на удар от преминаващ влак. Още не е ясно как точно мъжът е влязъл в метрото, тъй като нито една камера не го е заснела.

След инцидента охранителите на метрото са предприели нови мерки за сигурност, които да ограничават напълно достъпа до линията на мотрисите.
 

Възможно е да има стъклени врати, чрез които да се затваря перонът, но това ще излезе прекалено скъпо, коментира Иван Стойчев, началник на "Метрополитен" към Охранителна полиция-СДВР. Това не е първият смъртен случай в метрото. Преди 4-5 г. скитник с багаж бил блъснат, след като влязъл в края на перона на станция "Люлин". В началото на т.г. депресиран мъж се самоубил, като се хвърлил под влака на станция "Стадион "Васил Левски". Починал по-късно в болница. Имало и 3-4 случая, при които пътници, главно деца, минавали между коловозите, опитвайки се да отидат от другата страна.

След среща с полицията вчера се обмисля в двата края на пероните да се поставят по 5-метрови парапети, обясни шефът на метрополитена Стоян Братоев. Те ще се сложат, защото станциите са по-дълги от влаковете. Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила да се създаде организация при инциденти в метрото да се пускат автобуси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5248 |15.09.2012 Великобритания ни обвинява в дъппинг на цените на алкохола . 12| 6957 |27.08.2012 По морето се лее фалшив алкохол от фунии . 15| 6144 |06.08.2012 Ами сега? Виното и алкохолът скачат! . 4| 7375 |15.05.2012 Преброиха над 200 хиляди алкохолици у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads