Реклама / Ads

0| 5371 |24.03.2007 НОВИНИ

Македония да се обедини институционално с България, искат от ВМРО

.
Такава възможност трябвало да се предвиди заради по-бързата интеграция на Македония. На Третия редовен конгрес на ВМРО присъстват за пръв път и официални делегати от югозападната ни съседка.

700 делегати присъстват на Третия редовен конгрес на ВМРО–БНД. За пръв път на такъв конгрес пристигнаха и официални делегати от Македония. С приветствени думи към гостите и делегатите се обърнаха лидерът на БЗНС НС Анастасия Мозер, Борислав Българинов от ССД, Стефан Личев от Земеделския съюз, лидерът на Гергьовден Любен Дилов – син, лидерът на ЕДП Димитър Абаджиев, Радослав Точев от листата на евродепутатите на ГЕРБ, столичният кмет Бойко Борисов и Лазар Чулев, представител на българските национални комитети на ВМРО в Македония, Иван Николов, председател на Българския културен център в Босилеград. Конгресът се провежда по точките от дневния ред, който включва разглеждане и приемане на отчет на националния изпълнителен комитет на националната контролна комисия, отчет на народните представители, промени в устава, избор на ръководните и контролни органи на ВМРО и приемане на основни насоки за дейността на ВМРО. България трябва да преосмисли политиката си спрямо Македония, за да бъде преустановена противобългарската агитация, е записано в приетата на Третия редовен конгрес на ВМРО-БНД Програма на партията. От ВМРО предлагат да бъдат поставени  условия в отношенията ни с Македония: спазване на правата на българското население там и съхраняване на българското културно-историческо наследство на територията на Македония; изчистване на фалшификациите на българска история в македонските учебниците по история; реформиране на репресивните специални служби в съседката ни, наблюдение над тях, за да бъде доказано, че не извършват противобългарска дейност. ВМРО настояват да се сформира и европейска комисия, която да наблюдава и оповестява процесите на демократизация на Македония.

Според ВМРО страната ни трябва да предвиди възможност за бърза интеграция на Македония чрез институционално обединение с България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 481 |12.04.2021 Радев: Поръчкови коментатори засилват спекулациите за служебно правителство . 0| 373 |12.04.2021 Любомир Кючуков: ЕС очаква да се премине от мимикрия към действия по отношение борбата с корупцията у нас . 11| 1325 |12.04.2021 Даниел Митов е вероятното предложение за премиер на ГЕРБ . 3| 665 |12.04.2021 СЗО отчита скок на глобалните случаи на коронавирус за седма поредна седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ