Реклама / Ads
29| 8042 |18.09.2012 НОВИНИ

Македонската нация-престъпление и наказание

.
в Македония някои отчаяно вярват в измислената им идентичност
Така е озаглавил книгата си Митко Георгиев, българин от Струмица, която ще бъде представена днес. За червени линии в българската външна политика, настояват от ВМРО.
 

На нарочна пресконференция днес воеводите от ВМРО ще информират българската общественост за премиерата на скандалния антибългарски филм "Трето полувреме" на режисьора Дарко Митревски. Както Frognews.bg писа преди дни, въпросният филм щял да се бори дори за Оскар. 

Премиерата на филма се състоя на 15 септември в Битоля по време на международния филмов фестивал „Братя Манаки”. Фестивалът бе открит от президента на Македония Георге Иванов. Филмът е абсолютна измислица с една единствена цел - да злепостави България, разказа за Frognews.bg  координаторът на ВМРО за Македония Петър Колев. Той добави, че премиерата е минала при засилен интерес, но била придружена и от безпрецедентни мерки за сигурност. Част от публиката е реагирала отрицателно на показаното, но всички са били единодушно, че в продукцията са излети купища пари.

На пресконференцията днес ще бъде представена и книгата на Митко Георгиев от Струмица, чието оригинално заглавие е "Македонската нация - злосторство и казна", т.е. "Македонската нация - престъпление и наказание".

Няколко предложения ще даде ВМРО на пресконференцията днес. Част от тях засягат т.нар. червени линии в българската външна политика. "Крайно време е да създадем тази стратегия и без значение кой ще е на власт в България да я изпълнява. Според мен по отношение на националните ни интереси не трябва да има различия. Правителството в Скопие, но и в Белград, са силно притеснени от това, но нас не трябва да ни интересуват техните притеснения", казва за Frognews.bg координаторът за Македония. 

Повече четете в интервюто с Петър Колев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6602 |02.08.2012 ВАС отмени първото наказание на Мирослава Тодорова . 46| 5892 |13.07.2012 Н. Куцкова: Наказанието на съдия Тодорова е тенденциозно и прилича на саморазправа . 3| 5953 |09.05.2012 Убийците на пътя с наказание според престъплението . 2| 5873 |24.12.2011 Сняг блокира македонската митница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads