Реклама / Ads
20| 4754 |16.11.2009 НОВИНИ

Македонци пътуват без визи в Европа, Борисов пише поздрави до Груевски

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
"Подкрепата на България за Македония за влизане в НАТО и ЕС не е безрезервна, а на базата на изпълними критерии и ангажименти.", каза Борисов по повод падането на македонските визи към страни от ЕС. Груевски е обещал да спазва добрия тон към страната ни.
 

Премиерът Бойко Борисов поздрави официално премиерът на Македония Никола Груевски за премахването на визите на страната му към еврочленките. Борисов заяви, че основното за нея е спазване на правилата на добросъседството, което е едно от правилата и на Европейския съюз „Не на езика на омразата, да не се толерират групи, които създават проблеми, да не се търсят конфликтите, държавните радиа и телевизии да спазват добрия тон”, подчерта той.

На този етап министър-председателят заяви, че сме получили уверение от македонския му колега Никола Груевски за спазване на добрия тон. Самият факт, че той дойде за половин час да поиска нашата подкрепа е достатъчно ясен, каза Борисов.
За това – да се въздържат двете страни да коментират и да влизат в детайли по историите, които ни разделят, точно обратното да търсим възможности тези дати, тези хора и събития от нашата история, които ни събират, да ги честваме заедно, защото те ще извървят пътя, ние няма да пречим, точно обратното, ще им помагаме, границите ще паднат и тогава всички ние ще можем действително и да се радваме и да празнуваме заедно, за това време трябва да се мисли, каза по-рано Борисов.

Стъпваме на декларацията, подписана 1999 година, македонският колега ще разговаря с неговите съветници и ако я подкрепят можем да я направим в един договор, в един меморандум в скоро време и от това, което като за добре дошъл мога да му кажа на господин Груевски е, че от страна на България при спазването стриктно на това, което сме се разбрали, ще получат подкрепа, получили са я и ще продължават да я получават, заяви Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5074 |15.10.2009 Македонците в еуфория, почвали преговори с ЕС . 20| 6374 |17.09.2009 Българи играха хоро за Спаска, македонци си пуснаха щорите . 3| 4623 |13.08.2009 Македонците се запънаха за Спаска Митрова . 21| 5121 |23.03.2009 Газпром намалява доставките за Европа, иде нова криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads