Реклама / Ads
16| 6626 |18.05.2013 НОВИНИ

Македонци ни завладяха

.
Във Фейсбук плъзна карта на Македония, към чиито граници е присъединена България. Според нея на практика България не съществува.
 

Поредното заяждане на македонци с България силно раздразни родните потребители в социалната мрежа Фейсбук и го задръсти с псувни и обиди и от двете страни. Популярната македонска страница Republica Makedonia, която има 142 000 последователи, публикува карта уж на Македония, според която България на практика не съществува.

Освен към родината, братята предявяват претенции и към части от северна Гърция. Отгоре на всичко администраторите на страницата са публикували и следния коментар: “Хайде, харесайте всички, за да види светът…” Въпросната пародия на карта предизвика бурни коментари на българи във Фейсбук, които се оказаха много повече от тези на македонците. “Историята на тая страна Македония е точно 4 листа, 2 корици и два листа от българската история. Това е България!”, “Тези македонците големи мечтатели бе! Като се окъпят, стават чисти българи.

Знаете ли, аз лично съжалявам македонците… горките дръзнали са да крадат история поради факта, че си нямат своя.. Така усилено вярват в нещо, което няма да стане… не са ли наивни? Тая малка провинция никога няма да бъде значима с крадените си истории и с мечтите да бъдат на три морета”, пишат потребители, предава Блиц.

Има и далеч по-резки коментари обаче, при които се налага да използваме точки. Като този на Krastio Sevdinovv: " ДА ГО Д...Е, МАКЕДОНСКИ КУЧЕТА! ТИХИ ВИ ИСКАМ! ЛАКОМИ ГЪЗОВЕ!" Тодоров Х. поне не използва нецензурни думи: "Аххахахах, по добър виц не бях срещал!! Ма то не е смешно бе, жалко е... по жалко дори от някви подобия като вас и вашата нация!!!! Измет!!! Жалко, че има и хора чието самоосъзнаване тъпчете и потискате в пределите на мършавата си държавица!!!"

И макетата обаче не се дават. Martin Ivanovski пише: "Абе татари мамицата у пичка да ви ја е..м!" Goran Nikolovski е още по-краен: "smrt za grci, bugari i albanci".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6880 |11.03.2013 Смърт - заплашиха македонци; Да дойдат да се разберем, призова Б. Димитров . 2| 5841 |14.01.2013 Македонци пак се гавриха с паметната плоча за Мара Бунева . 11| 6408 |13.01.2013 Ал. Йорданов: Македонците могат да ни провокират във всеки момент . 15| 5479 |22.09.2012 Ужасно: 1/3 от македонците са безработни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads