Реклама / Ads
4| 4479 |24.08.2017 НОВИНИ

Макрон е по-спокоен за командированите работници след срещите в Румъния

.
Макрон е уверен в споразумението за ”командированите работници” след среща с румънския президент, съобщава Ройтерс. Правилата на Европейския съюз за наемане на работна ръка от страни с ниско заплащане трябва да се подобрят, заяви президентът на Румъния Клаус Йоханис днес.
 
Йоханис не дава подробности за това, което би сметнал за приемливо след срещата с президента Еманюел Макрон. Френският президент чул достатъчно, за да обяви, че остава убеден, че все още може да бъде постигнат компромис до края на годината.

"Много е важно да се избегне безполезно опростяване", каза Йоханис на съвместна пресконференция в Букурещ. "От една страна, има недоволство във Франция за недекларираните работници, а от друга страна има много хора в Източна Европа, Румъния, които искат да работят във Франция, Германия, Испания. Ясно е, че директивата трябва да се подобри", допълва той.

Макрон иска да преработи система, която позволява на "командированите" работници да работят в други държави от Европейския съюз по договори, които трябва да гарантират минималната заплата на приемащата държава и да позволят плащането на данъци и социални такси в страната домакин.

Той казва, че системата създава нелоялна конкуренция в по-богати държави като Франция и Германия.

Президентът на Франция  заяви по време на посещението си в Букурещ, че Румъния е напълно в правото си да поиска да се присъедини към Шенгенката зона.
„Нашето желание е Европа да върви напред. От няколко години имате пълното право да поискате да се присъедините към Шенгенската зона и аз знам колко е важно това за вас. Аз съм напълно отворен по тази тема“, заяви Макрон. Според него Европа не работи добре по отношение на Шенгенската зона.

„Европа на Шенген не работи добре и разбира се не можем да се успокояваме. Моето желание е в близките месеци да засилим реформите по общите правила в зоната, да ги изясним, да имаме повече солидарност, по-добър граничен контрол, увеличено взаимоотношение по отношение на общите регулации по предаването на бежански статут и приемането на чужденци“, посочи френският президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8911 |25.08.2017 Соломон Паси: Макрон води военни специалисти, може да строим кораби . 0| 3736 |24.08.2017 КНСБ искат равно възнаграждение за командированите и местните . 1| 4483 |24.08.2017 Татяна Буруджиева: Поне почистиха Варна заради Макрон . 2| 4865 |24.08.2017 Семейство Макрон пристига в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads