Реклама / Ads
0| 4401 |25.08.2017 НОВИНИ

Макрон успокои българските превозвачи, че няма да плащат повече

.
Източник: БГНЕС
Транспортните работници или превозвачите няма да попадат под ударите на предстоящата за реформиране директива на ЕС за командированите работници. Това заявиха премиерът Бойко Борисов и президентът Еманюел Макрон.
 

Както стана ясно от думите на Борисов, при превозвачите има много детайли и особености, които дават основание в бъдещите преговори те да бъдат изключени от директивата. Същото подчерта и президентът Макрон, който заяви, че превозвачите по време на работа са длъжни да се върнат в определен срок в страната си и не остават в другите страни-членки, и по този начин не правят социален дъмпинг на местните работници.

 

Според Борисов, детайлите, които трябва да се уточнят при транспортните работници, са общо 15 на брой и включват застраховки, паркоместа, хотелски разходи и други, които той не сметна за необходимо да изброява. Всички тези въпроси ще бъдат уточнявани в бъдещите преговори, за да останат превозвачите извън бъдещата променена директива за командированите работници.

 

Макрон изрично подчерта, че тази категория работници не са случая за въпросната директива. По повод различията в някои страни от ЕС за въпросната директива, Бойко Борисов каза, че предстои различните мнения да бъдат сложени на масата на преговорите, да се чуят всички мнения и до края на октомври, проблемът да бъде решен. Макрон уточни, че въпросната директива ще бъде одобрена с квалифицирано мнозинство за разлика от другите стратегически решения на ЕС, които се вземат с консенсус, цитира БГНЕС.

 

Полша и Унгария са против промяната на директивата. В отговор на зададен въпрос от френски журналист по този повод, Борисов каза: Полша и Унгария са не само приятели на България, те са важна част от ЕС. Пагубно е отношенията между държавите в ЕС да преминават във фаза на открита конфронтация. Освен това в изложението си, Макрон обяви, че предстои подписването на важни договорености между двете страни в икономиката и отбраната. За тази цел съответните български министри ще посетят Париж, където ще водят преговори по бъдещите договори. Тези договори ще доведат до създаването на нови работни места. Макрон заяви също, че по време на преговорите с Борисов са обсъдили задълбочаване на сътрудничеството и в образованието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4400 |25.08.2017 Полският премиер отговори на Макрон: Опитва се да разруши стълб на ЕС . 1| 4023 |25.08.2017 Макрон пусна статус на български на личната си страница . 2| 4387 |25.08.2017 Президентът Макрон: Варшава не определя посоката на Европейския съюз . 0| 4898 |25.08.2017 В Румъния Макрон подписа договори за противотанкови ракети и хеликоптери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads