Реклама / Ads
15| 5585 |13.07.2018 НОВИНИ

Малинов: Абсурдно е да се смята, че който е против ГЕРБ, е враг на България

.
Светослав Малинов
Абсурдно е всеки, който иска проверка на действието на правителство, да бъде обявяван за враг на страната. Този похват идва от времето, когато не е имало опозиция. Това заяви евродепутатът Светослав Малинов.
 

Задължение на всеки евродепутат е да поставя въпроси пред Европейската комисия. Искаме да сме сигурни, че по двете директиви са спазени всички европейски правила, защото тези проекти се изграждат с европейски пари. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ евродепутатът Светослав Малинов, който е сред членовете на Европейския парламент, поискали започване на наказателна процедура срещу България заради Национален парк "Пирин" и магистрала "Струма" в Кресненското дефиле.

 

Искам да знам дали има нарушения по европейските директиви. Задал съм четири въпроса и се учудвам, че едва сега се открива това. Отговорите бяха – проверяваме, нещата сега са в българския съд, имаме съмнения, но нека да видим как ще приключат нещата в България, заяви Малинов.

 

В България корупцията е в такива размери, че ние трябва да се възползваме от европейските механизми. Ако оставим нещата в българския съд, пораженията за поколенията ще са големи, добави той.

 

Светослав Малинов посочи, че е готов да се включи и в атака срещу възобновяване на проекта за АЕЦ "Белене". Ако, след като не се появи инвеститор, отново се променят условията и след като в парламента отново пълзи опит за гигантска кражба, няма да се поколебая да сезирам европейските институции. Преди 5 г. премиерът Борисов заяви, че проектът е опасен, вреден и грабителски. 5 г. по-късно този проект не е станал по-малко опасен, вреден и грабителски, подчерта евродепутатът.

 

Правителство като това на Борисов работи само под опасност от санкции и натиск. То винаги е на ръба да наруши европейските правила. Първото обвинение в национално предателство чух, когато се обявих срещу абсурдния проект за петролопровод Бургас-Александруполис. Сега този петролопровод го няма и морето е чисто, хората се разхождат спокойно в Морската градина. "Големият шлем" на Първанов не е българският национален интерес, а руският. В момента ГЕРБ възстановява този "голям шлем", заяви Малинов.

 

Как ще влезем в чакалнята на еврозоната след една година. Смятате, че след като 10 години не сме изпълнили едно условие, ще го изпълним за една година, каза Малинов визирайки реформата на съдебната система.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4115 |16.05.2018 Лукарски смята, че опозицията в СДС е претърпяла поражение . 1| 5719 |16.05.2018 Алпинистът Атанас Скатов смята, че Боян е паднал в цепнатина . 6| 4883 |02.04.2018 40 на сто от бизнеса смята, че търговете у нас са нагласени . 1| 6069 |30.03.2018 МВР абсурдно се хвали с по-малко престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads