Реклама / Ads
3| 4498 |13.01.2010 НОВИНИ

Малкия Маргин отсвири съда, изменят мярката му

.
Николай Маринов днес се покри от Темида.
Софийски градски съд измени днес мярката за неотклонение на Николай Маринов - Малкия Маргин. Това се случи, след като подсъдимият не се яви по делото си. Прокуратурата веднага настоя мярката да бъде сменеена от парична гаранция в "задържане под стража", което беше прието от Темида.
 


Освен това Малкия Маргин ще бъде обявен за общонационално издирване. Пред съда адвокатът на Николай Маринов Людмил Рангелов каза, че няма никаква връзка с клиента си и не му е известна причината, по която не се явява в зала. Защитникът коментира и подробности около убийството на радиоводещия Боби Цанков. Той определи твърденията на Боби Цанков, че бил заплашван от Маргините като смехотворни и уточни, че Цанков имал богато въображение. Адвокатът отхвърли възможността Маргините да имат някакво отношение с убийството на Боби Цанков.

Людмил Рангелов каза, че клиентът му направи грешка, че не се яви на днешното заседание на Софийски градски съд. Промяната на мярката за неотклонение в най-тежката „задържане под стража” е законосъобразна.

Днес в съдебната зала дойде брат му Красимир Маринов, но делото беше отложено. Съдът заседава за пореден път по старото дело срещу двамата братя. Те са обвинени за организиране на престъпна група с цел убийства. Мишените са били ген. Любен Гоцев и покойните вече Георги Дамянов от групировката ТИМ и показно убитият в София Иван Тодоров – Доктора.
Процесът се влачи вече с години заради здравословни проблеми на Маргините, или на някои от останалите обвиняеми.


В СГС е пристигнало писмо от Медицинския институт към МВР, в което се казва, че здравето на Карагеоргиев е добро и нямал вирусна инфекция. На съда е предложено ново вещо лице, което да се произнесе по този казус. Все пак в издадения болничен лист на Карагеоргиев нямало нарушения, твърдят експертите.

Адвокатът на Големия Маргин Трандафил Трендафилов пък поиска от съда да му се предостави справка, от която да се види, че клиентът му е бил стриктен към решенията на Темида.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5166 |11.01.2010 Не Боби Цанков трябвало да се разпитва за Маргините . 10| 13823 |10.01.2010 Райкова: Маргина е в ареста заради Радо Прашката . 11| 5217 |09.01.2010 Прокурор Кокинов: Маргин, предай се!!! . 9| 5106 |09.01.2010 Маргина остава в ареста, трима свидетели срещу него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads