Реклама / Ads
2| 5205 |27.11.2007 НОВИНИ

Малко дъжд = голямо бедствие

.
Добре, че България не се намира в тропическия пояс, където вали всеки ден. Бихме тънали във вода до шия перманентно. Сега бедствието ни застига "само" от дъжд на дъжд. И отговорните "фактори" бързат да се срещат, за да обсъждат мерките, които така и няма да се предприемат.
 

Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем ще се срещне с кмета на София Бойко Борисов по негова молба. По време на разговора им в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с предприемането на превантивни мерки за ограничаване на последиците при бедствия. Преди това столичният управник ще проведе работно съвещание с районните кметове, на което ще се уточнят най-застрашените от наводнения точки в София. 

За седмица в община Костинброд на два пъти се обявява бедствено положение. Според предварителните данни в понеделник са били залети близо 200 къщи. Кметът на общината Красимир Кунчев счита, че заради зачестилите наводнения спешно трябва да започне изготвянето на хидроложко проучване на региона. Тази сутрин отново ще бъдат обходени пострадалите места за по-точна оценка на щетите.

Десет селища в Хасковска област остават без вода, поради наводнени помпени станции от дъждовете през изминалата седмица. Няма селища с нарушено електрозахранване, съобщи Гражданска защита.

Придошла е реката в с. Еловица в Монтанска област. Вследствие на придошлите води е скъсана дига и са наводнени земеделски земи и терени, но след своевременната намеса на екипи на Гражданска защита дигата е възстановена снощи към 20.00 часа.

Пристанище Варна е затворено за всички кораби и лодки. Дежурният в Морския спасително - координационен център уточни, че в момента вълнението на морето е около 5 бала. Духа западен вятър със скорост до 25 m/s. Днес навсякъде по Черноморието се очакват бурни ветрове. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5684 |26.11.2007 Отвлекли сина на ексминистър Краус, МВР крие, разкрива в. „24 часа" . 2| 4783 |26.11.2007 Ще обърне ли кметския вот в Стара Загора ръчното броене на бюлетините? . 0| 5004 |26.11.2007 Бизнесът: Бюджет 2008 е прозрачен, но администрацията е много раздута . 1| 4997 |26.11.2007 Отложиха дело срещу бивш шеф на КАТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads