Реклама / Ads
4| 5774 |26.09.2013 НОВИНИ

Б. Манчев: Политици ме превърнаха в демон

.
Богомил Манчев
Трябва да има писмени разпореждания, но това не е направено. Затова по закон сумите по договорие трябвало да се изплащат. На политическата класа й е удобно да създава демонизирани образи като моя, констатира Манчев.
 

Няма насрочена следваща среща със следователи и прокурори, никой нищо не е казал, обяви по НТВ Богомил Манчев.

Сам той поканил следователите в офиса си, за да отворят касата с документи на компания: Досега съм им предоставял тези документи пет пъти, искаха оригиналите, съобщи Манчев. 

За обвиненията, че е получавал суми по АЕЦ „Белене“, след спиране на проекта, Манчев обясни, че МС и министърът били длъжни да пуснат съответните заповеди към своите подопечни. Решението за спиране на „Белене“ не спира търговските договори, ако няма писмени разпореждания. Това обаче не е направено, каза Манчев и напомни, че бил задължен по закон да изплати сумите по договорите.

В момента „Белене“ е в никакво състояние – нито риба, нито рак. Всички обекти на площадката се съхраняват от „Атомстройекспорт“. Те са част от арбитражния иск. Отпуснатите по договорите суми са за извършените дейности по контрол и поддръжка на въпросните обекти. 


Манчев попитал прокуратурата кой е човекът, унищожавал документи, но отговор не получил. На политическата класа й е удобно да създава демонизирани образи като моя. Атаките можели да идват от всички хора, заинтересовани, които защитават интереси през една или друга западна компания. Обвиненията са безпочвени и не почиват на доказателства. Името ми просто е било подхвърлено за разследване. Нека да започнат да изреждат всички хора, 1,90 м високи, нека уцелят. За въпросния мистериозен човек, висок 1,90 м, оказвал натиск, Манчев не пожела да конкретизира. 

Нападките срещу него идвали заради това, че компанията му била единствената компетентна, да предоставя подобно консултантски услуги. Освен това всяка голяма компания, която иска да работи у нас, неизбежно трябвало да води разговори с него, чисто професионално. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6069 |23.09.2013 Манчев: Договорът за "Белене" не е прекъсван от 2005 г. . 41| 5013 |17.09.2013 Манолова: Натискът върху политиците трябва да продължи . 43| 6468 |11.09.2013 Ахмед Доган е сред най-добрите политици на прехода, четка го Борисов . 14| 5951 |06.08.2013 Дядо Николай: Ще дойде време, когато слабите ще изритат политиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads