Реклама / Ads
13| 6242 |10.03.2010 НОВИНИ

Р. Манджукова: Скандално е отношението към официални институции от МДП

.
Р. Манджукова
В качеството си на пряко засегнато лице, бих искала да взема отношение във връзка с интервюто на г-н Виктор Канзуров пред „Фрогнюз” от 10.02.2010 г.
 

От многобройните напоследък изяви на г-н Канзуров в медиите оставам с впечатлението, че някой направлява неговото остро и „независимо” журналистическо перо.
Този някой, който и да е той, изглежда цели две неща: на първо място да дискредитира българското правителство и неговата политика по отношение на българите в чужбина, и, второ, да инспирира противопоставяне между ДАБЧ и министър Божидар Димитров.

Представям на вниманието на обществеността упоменатото от г-н Канзуров писмо от ДАБЧ до Македонско движение „Преображение” и нека безпристрастният читател сам прецени, къде точно позицията на агенцията „се противопоставя на Божидар Димитров”.

04.03.2010 г.
София

ДО
Г-Н ПЕТАР КОЛЕВ
СЪПРЕДСЕДАТЕЛ НА МАКЕДОНСКО ДВИЖЕНИЕ "ПРЕОБРАЖЕНИЕ"
Г-Н ОЛИВЕР ВОДАСОВ
СЪПРЕДСЕДАТЕЛ НА МАКЕДОНСКО ДВИЖЕНИЕ "ПРЕОБРАЖЕНИЕ"
Г-ЖА АЛБЕНА КРАПЧЕВА
СЪПРЕДСЕДАТЕЛ НА МАКЕДОНСКО ДВИЖЕНИЕ "ПРЕОБРАЖЕНИЕ"


Още от времето на своето създаване Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) винаги се е отнасяла с внимание и добронамереност към създаването на сдружения на наши сънародници от чужбина, вкл. живеещи или учещи в Република България. Водено от това разбиране, ръководството на ДАБЧ възприе като положителен факт учредяването на Македонско движение “Преображение”.
По тази причина сме озадачени от първите по-мащабни прояви на движението, най-вече от откриването на бюст-паметника на легендарния водач на ВМРО Иван Михайлов в гр. Велес, Република Македония. Повече от смущаващо е, че една патриотична проява, в която са били ангажирани десетки гости от Р Македония и България, е превърнато в трибуна за злостни и с нищо необосновани нападки срещу уважавани личности в българския политически и обществен живот, на първо място проф. Божидар Димитров.
Арогантното поведение на журналиста Виктор Канзуров в никакъв случай не отговаря на заявените в програмните цели на Вашето движение, публикувани на сайта на организацията. Нападките срещу други личности категорично противоречат на добрия тон, особено при честване на велики фигури от нашата история. Заснимането и тиражирането на видеоматериали, направено в същия сайт и на други места в интернет-пространството, не могат да бъдат възприети нееднозначно. Те са илюстрация на одобрение от страна на организацията за тезите, изказани шумно и арогантно от Виктор Канзуров и други участници в събитието. Отношението на Македонско движение „Преображение” към официалните български институции е още по-скандално при положение, че нито проф. Божидар Димитров, нито аз, в качеството си на председател на ДАБЧ бяхме поканени на въпросното откриване.
Всичко това дава основание на ръководството на ДАБЧ да се разграничи категорично от проявата във Велес, като противоречаща на насъщните задачи за обединение на българите по света около модерните патриотични и демократични ценности.

С уважение,
Райна Манджукова, председател
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5531 |01.10.2009 Куйович скандално проговори от затвора . 16| 7124 |04.06.2009 Обама пита за скандално дело в София . 2| 5751 |05.11.2007 17:5:2 е съотношението в столичните райони между ГЕРБ, десни и леви . 0| 5767 |31.05.2007 Овчаров не е заплашвал Александров, продължава проверката за отношението им към делото "Топлофикация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads