Реклама / Ads
4| 11079 |21.05.2020 НОВИНИ

Ако бях жена, щях да ти пусна - казал Борисов на доц. Мангъров по време на разговора им

.
Атанас Мангъров
В България няма много възрастни хора, за това и смъртността е ниска. Няма как станеш възрастен с 200-300 лева пенсия, коментира вирусологът доц. Атанас Мангъров.
 

Ние сме на 80-то място в света по брой възрастно население. Средната продължителност на живота у нас е 73 години, в Италия е 80 години, поясни той. Ние сме страна, в която няма масово възрастни хора на 80-90 години, освен някои единици. Така са и останалите страни с ниска смъртност, посочи той пред bTV.

 

Поне 280 хил души са били в контакт с коронавируса, но не са разбрали. 0.04 % е смъртността. При морбили е 1 на 1000 - повече от тази от Ковид. Ние сме като болница, в която няма недоносени новородени. Иначе и аз съм суха съчка също, използва традиционните си метафори доц. Мангъров.

 

Нямам конфронтация с никого. На мен просто това ми е работата и коригирам неща, които не са правилни, правя каквото мога, всичко беше правилно, но можеше да не се нанесе такъв икономически удар, допълни той.

 


Нямам конфронтация с никого. Аз съм тук, за да помагам и да се забавлявам', отсече доц. Мангъров.


,,Всичко, което бе направено, бе направено с най-добри намерения и с цел да се запази животът на хората. Прави чест на премиера, че чу гласа на науката, т.е. мен. Дори на 40-тата минута от нашия разговор той ми заяви: ,,Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна''. Говорихме около час и мисля, че тогава ме чу много добре и ме разбра какво говоря'', разкри той.


В заключение инфекционистът сподели, че с разхлабването на мерките не очаква през есента да настъпи някакъв апокалипсис във връзка с прогнозираното от редица експерти завръщане на COVID-19.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5319 |20.05.2020 Делото ”Иванчева” продължава на 3 и 6 юли. Съдът допусна експертиза на СРС-та . 0| 4529 |18.05.2020 Ще пуснат ли отново градският транспорт до Витоша? . 13| 15333 |12.05.2020 Десислава Иванчева пусна видеозапис, за да покаже какво се случва в съдебната зала . 7| 4869 |08.05.2020 Елена Йончева настоява ЕК да гарантира, че отпуснатата финансова помощ за националните икономики няма да отиде в престъпни групировки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads