Реклама / Ads
30| 5501 |07.04.2020 НОВИНИ

Доц. Мангъров: Опитвам се да кажа какво трябва да се направи, за да умират по-малко хора

.
Доц. д-р Атанас Мангъров
Ако не се действа правилно, от коронавируса ще умрат повече хора. В момента, в който страната се отвори, всичко ще се омеша. И когато отново припламне искра, всичко ще почне отначало. Аз не искам да умират хора. Опитвам се да кажа какво би трябвало да се направи, според мен и науката, за да умират по-малко хора.
 

Това каза пред бТВ доц. д-р Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница.

 

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов отправи тези дни остра критика срещу предложението на доц. Мангъров да се върви към изграждане на колективен имунитет чрез облекчаване на мерките срещу епидемията.

 

По думите на специалистът спорът за колективния имунитет трябва да се води на научна и медицинска основа.

„При всяко инфекциозно заболяване, при което има епидемия, трябва да се изолират тези, които са болни и които са застрашени. Това да се затваря цялото общество е новост, която не е издържана от епидемиологична гледна точка“, заяви Мангъров.

 

„В устата ми се слагат думи, които не съм казал и с които някой иска да ме вкара в конфликт с хора, с които не искам да бъда в конфликт. А именно думи, че съм се изразил непочтително за хора, които аз уважавам“, каза още той.

 

Според него е по-важно да се изследват антителата и да се види колко души са изкарали или не заболяването и въз основа на това да се направят изводи какво ни очаква.

 

„В момента, като продължаваме да изследваме хората, които отделят вируса, това не ни носи кой знае каква информация“, на мнение е Атанас Мангъров.

 

„Анализите показват, че това, което се случва сега, се е случвало многократно в миналото – през 2007, 2008 и 2015 г. Нищо особено няма да се случи, няма да бъде Армагедон“, каза той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3919 |03.04.2020 БНБ даде срок от 5 дни на банките да кажат какво предлагат за кредитите . 21| 8215 |30.03.2020 Доц. Атанас Мангъров: Маските дават фалшиво спокойствие . 44| 21431 |29.03.2020 Доц. Мангъров: Заразените с COVID-19 са десетократно повече, пикът ще е в края на април, началото на май . 14| 5759 |28.03.2020 Борисов: В сряда банките ще кажат за кредитите и лихвите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads