Реклама / Ads
2| 4667 |07.01.2020 НОВИНИ

Манолова: 408 протокола на изборите в София са коригирани повече от веднъж

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
„Въпреки че, съдът не прие заключението, то изцяло потвърждава твърденията ни, че в част втора на избирателните списъци са дописани неправомерно над 3000 души, които са гласували на местните избори. От данните на Информационно обслужване пък става ясно, че 408 протокола са коригирани повече от веднъж.”
 

Това обясни председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите след третото заседание в Административния съд днес по делото за касиране на местните избори в София.ю

 

Съдът отложи делото за 15 януари, след като вещото лице произнесе заключението си.

 

По думите на Манолова корекциите на протоколите не са нанесени по установения от Изборния кодекс ред, тъй като не са присъствали всички членове на секционната избирателна комисия и поправките не са направени след броенето на бюлетините.

 

Причината за 7000 невалидни бюлетини е това, че Общинската избирателна комисия е била информирана за нарушенията на ЦИК от 3 ноември, затова как трябва да се отчитата недействителните бюлетини, но СИК не е била информирана своевременно.

„Истинските резултати могат да станат ясни единствено чрез отваряне на чувалите и повторно преброяване на бюлетините", категорична е Манолова.

 

Относно защитната теза на отсрещната страна, че повторното преброяване на бюлетините няма да промени резултата, Манолова заяви, че „дори простите сметки – 7000 недействителни бюлетини, близо 7000 души дописани неправилно и гласували по време на изборите и две трети от секционните протоколи, в които са правени корекции, включително от назначени сътрудници не по установения ред, водят до извода, че резултатът е различен".

 

Четвъртото заседание по делото ще бъде на 15 януари, сряда, от 10 часа.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3858 |05.01.2020 Манолова: Водната криза застрашава национална сигурност на страната . 3| 4419 |03.01.2020 ГЕРБ похарчили за изборите 2 млн. лв., БСП - 1,2 млн, ДПС - 900 000 лв . 2| 3979 |03.01.2020 Мая Манолова: Хората бедстват без вода заради безхаберието на управляващите . 5| 5184 |21.12.2019 Манолова: „Изправи се.БГ” няма да става партия, но не съм казала, че няма да участва в избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads