Реклама / Ads
11| 6782 |14.07.2020 НОВИНИ

Манолова: Бъдещите политици и министри са на площада днес

.
Мая Манолова
Този протест е вдъхновяващ, трябва да го подкрепим, да подкрепим младите чрез граждански листи в бъдеще, да могат да влязат и да управляват собствената си страна. Бъдещите политици и министри са на площада днес. Надеждата ми е в тях. Трябва да им дадем възможност те да издърпат България напред. Това заяви Мая Манолова.
 

От първия ден на протестите съм всеки ден на площада като една от всички останали хора, които искат сваляне на мафиотското управление. Нито съм се изказвала на протеста, нито съм била пред камерите. Това е наистина уникален, спонтанен и не режисиран граждански протест. Истински, чист граждански бунт. И не би следвало нито един политик да яхне този протест, защото ще бъде отхвърлен, защото бързо ще падне и ще си счупи главата, посочи тя пред bTV.

 

Организаторите на протеста са три граждански лица. Не трябва никой политик да го управлява и използва. Това е невъзможно. Хората, които пет дни излизаха на площада, постигнаха това, което политическия елит и депутатите не могат да постигнат - съединението прави силата. Истинския парламент и народни представители сега са на улицата. Това трябва да бъде съхранено. Долу ръцете на всяка публична фируга, този протест е имунитета на обществото срещу заразата на олигархията и на Борисов, коментира Манолова.


Преди години, когато хората протестираха, аз пак бях на протеста, но от другата страна. Не съм се крила. Подадох си оставката и се изправих персонално на изборите в София срещу Борисов. Понесох целия удар на опита този модел да се съхрани, допълни тя.


Изправи се бг подкрепя протеста, ние излязохме вчера с декларация, в която подкрепяме четирите искания на протеста - оставка на Борисов, оставка на правителството, оставка на Гешев, Велико народно събрание и нова Конституция и електронно гласуване. Ние добавяме към тези искания и каузите, зад които стоим като гражданска платформа. А те са - пълна ревизия на властта, на кабинета, на премиера, на всички институции на централно и регионално ниво, пълна ревизия на сделките, на олигархичните кръгове, на приятелския кръг на Борисов, коментира Маноловоа.


Резултатите трябва да бъдат показани пред българското общество. Трябва да има полъх на справедливост и наказания. Хората са на улицата, защото държавата се превърна в софра, която раздава порции на приближените на властта, посочи тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5082 |10.07.2020 Манолова: Ще има вълна от протести до падането на Борисов . 4| 5429 |06.07.2020 Мая Манолова: Долу ръцете от КЕВР! Освободете комисията от партиен натиск . 7| 5536 |03.07.2020 Манолова: КЕВР и Борисов излъгаха хората, че цената на тока ще падне . 12| 6101 |01.07.2020 Манолова: Борисов изпусна кормилото и на здравната криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads