Реклама / Ads
12| 6100 |01.07.2020 НОВИНИ

Манолова: Борисов изпусна кормилото и на здравната криза

.
Мая Манолова
Борисов изпусна кормилото на здравната криза с COVID-19, и на епидемията от безработица. Наесен премиерът ще се огледа в огледалото на безработните. Tова ще е есента на гражданското недоволство. Новата политическа сила ще е гневът на гражданите. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес във Враца.
 

Социалният министър и Борисов създадоха пълен хаос с числата за безработицата. Представените данни са целенасочено неистински, за да се скрие размерът на вълната безработни. На Сачева ще й трябват 100 седмици или 2 години, за да се върнат на работа новите безработни, допълни Манолова.


По данни на Националния статистически институт новите безработни след COVID-19 са 100 хил., а според Агенцията по заетостта годишно са 111 700 души. Същевременно социалният министър твърди, че новите безработни са 72 хил., посочи Манолова.


Според Евростат през април в България ръстът на безработицата е осем пъти по-висок от средния за Европа, а 16% от новите безработни в Европа са в България, допълни тя.


Относно квалификациите, отправени към нея от социалния министър днес по бТВ, Манолова заяви, че Сачева не може да се сравнява с боса си Борисов и с неговата квалификация към гражданите, които той нарече „тулупи“.


Това управление ще е запомнено, като управлението на тулупи с чекмеджета с пачки и кюлчета и пистолет на нощното шкафче, заяви Манолова.


До 3 юли е срокът за новия председател на КЕВР, чиито инициали са П.М. Претенциите на българските граждани за сметките и цените на тока, водата и парното вече да се отправят към Борисов. Той е председател на най-голямата партия – ГЕРБ, депутатите от която промениха закона, за да може определен човек да е шеф на КЕВР, каза Манолова.


За евентуалното удължаване на мандата на правителството, тя каза, че ГЕРБ правят юридически консултации и нарече намеренията им безпрецедентни и противоконституционни.


„Изправи се.БГ“ ще участва в предстоящите избори срещу авторитарното управление на Борисов. Ще има ревизия, както обещахме на 23 май под прозорците на премиера. Моделът Борисов е изчерпан и е модел на компрометираното управление, заяви Манолова и подчерта, че мерките на правителството не стигат до обикновените хора.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5737 |01.07.2020 Борисов към Ревизоро: Седнете на билков чай със зелените и им обяснете за пътеките на Рила . 13| 9470 |01.07.2020 Емануил Йорданов: Оставката трябваше да е нагоре по веригата. Тя приключва с Борисов . 13| 5115 |30.06.2020 Борисов нареди: Багерът на Рилските езера да изчезне . 13| 5672 |30.06.2020 Борисов свика НОЩ: Засилват капацитета на болниците с интензивни легла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads