Реклама / Ads
13| 4510 |05.06.2015 НОВИНИ

Манолова: Грейне ли слънце, ГЕРБ спират да идват на работа

.
Социалистката Мая Манолова
Каквото повикало, такова се обадило. ГЕРБ не веднъж бойкотираха кворума през предишния парламент. Беше въпрос на време кога ще им дадем урок и ние.
 
Това заяви Мая Манолова от БСП по повод проваления кворум днес в НС, пред бТВ. Тъй като голяма част от управляващото мнозинство, грейне ли слънце, дойде ли лято, нямат нужда да идват на работа. Трябва да се ходи на работа. ГЕРБ ваканцуваха и лагеруваха миналото лято и не стъпваха в парламента, припомни социалистката.

Последните месеци дисциплината в управляващото мнозинство се изразява не само в неидване на работа, но и във високомерно отношение и пришпорване по-бързо да се свършва с дебатите, бяха критиките на Манолова. Тя отрече БСП да имат договорка за бойкот заедно с ДПС. Според Манолова още петък депутатите вече са си били планирали дълъг уикенд и затова не са отишли на работа.

За времето, през което съм в парламента, не съм си позволила да отсъствам нито един ден. Не си позволявам да закъснявам за работа. Народните представители са като останалите хора – ако трябва да си на работа в 9, ти си на работа в 9, коментира социалистката.

Манолова изказа своето възмущение и относно факта, че ГЕРБ са я излъгали. "След като обещаха и гласуваха на първо четене за намаляване на таксите на частните съдебни изпълнители и т.н., ГЕРБ се отметнаха и гласуваха "против", посочи тя.

Предстои референдум, хората имат очаквания. Вчерашното гласуване за свалянето на прага на референдумите беше гласувано между ГЕРБ и ДПС.

Аз ще подкрепя референдум за мажоритарен вот, ако въпросът бъде редактиран, така че да бъде ясно зададен на хората, заяви Манолова. Относно електронното гласуване тя смята, че то е противоконституционно и ще стимулира купения вот.

Президентът се постави над българските граждани и над закона. Текстът в закона за референдумите казва, че той трябва да изчака една година. Тя припомни, че миналата година парламентът е отхвърлил искането му.

Манолова зададе и въпрос на Плевнелиев: "През 60-те години във Франция президентът Шарл дьо Гол внася референдум, който е бил отхвърлен от гражданите, след което той подава оставка. Питам, ако гражданите отхвърлят въпросите на президента Плевнелиев, дали той ще последва примера му, както много достойни европейски президенти?"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4506 |04.06.2015 Манолова: Важат ли законите за държавния глава? . 0| 6247 |26.05.2015 Времето днес: първо слънце, после дъжд, гръм и мълнии . 0| 4490 |17.05.2015 Слънце, облаци, градушки . 2| 4457 |15.05.2015 Мая Манолова: ВАС спира лимитите на болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads