Реклама / Ads
41| 4984 |17.09.2013 НОВИНИ

Манолова: Натискът върху политиците трябва да продължи

.
Източник: Булфото
Вярвам и виждам, че това е правителство, което работи за обикновения човек, убедена е Мая Манолова. "Дразни ме медийната им пасивност. Пламен Орешарски е човек с чувство за хумор, но е изградил стена между себе си и медиите. Той би спечелил от контакт с медиите", заяви зам.-председателят на парламента пред бТВ.
 
Тя заподозря, че медийните му експерти не са си свършили докрай работата, защото той иначе е обаятелен. Според Манолова това правителство е най-ефективното, а протестите дишат във врата на министрите.

ГЕРБ търсят нова идентичност като парламентарна опозиция с готвения вот на недоверие. Според нея да се иска падане на правителството за цялостна политика след 100 дни съществуване, не е обосновано. Манолова заяви, че сумарно сметките за ток са намалени през август спрямо юли и това може да се види от всяка сметка.

Освен че похвали проекта за нов Изборен кодекс, Мая Манолова отчете положителните страни на антиправителствените протести. Тя заяви, че натискът върху политиците трябва да продължи. Всички ще се съобразяват с промените и на следващите избори партиите ще издигат атрактивни хора, които печелят симпатии, а не верни на ръководството хора.

Ако се приеме изборният закон в този си вид, това ще е една огромна крачка напред. Протестиращите изостриха нашата чувствителност, накараха ни да видим какви са актуалните проблеми на обществото, смята соцдепутатката.

Имам респект към голяма част от протестиращите, но има и хора, които наистина са допълнително мотивирани и затова определих участието им като “временна трудова заетост”, призна Манолова.

Някои от участниците в протестите си служат и с риторика от началото на 90-те години на миналия век. Това не помага, защото се скандират едни и същи лозунги, а не се издигат конкретни искания, завърши Манолова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6633 |12.09.2013 Мая Манолова: Приключихме работата по Изборния кодекс . 77| 5667 |05.09.2013 М. Манолова: Правителство свърши за 3 месеца повече работа от предишното за 3,5 г. . 34| 5740 |04.09.2013 Мая Манолова: ГЕРБ си го мери с реформаторския блок . 51| 5576 |02.09.2013 Мая Манолова: Препоръките на Плевнелиев към парламента не са на място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads