Реклама / Ads
4| 4303 |20.08.2018 НОВИНИ

Манолова: Потърпевшите от „Олимпик“ да бъдат обезпечени от българския гаранционен фонд

.
Мая Манолова
КФН е била длъжна в случай, че чужда компания застрашава стабилността, да сезира седалището на тази компания. Изпратих четири препоръки, една от които до КФН. Българският надзор е бил длъжен да сигнализира органа в Кипър за случващото се и да се вземат съответните мерки. Това каза Мая Манолова по БТВ.
 

Трябва да има регламент, който да защити  гражданите. Потърпевшите трябва да бъдат обезпечени от българския гаранционен фонд.  На КФН би следвало да направи впечатление цената на застраховките на „Олимпик“. Това застрахователно  дружество е имало проблем с финансовата стабилност и в същото време е продавало най-евтините застраховки. В Германия до подобна ситуация много трудно би се стигнало. Отговорността на институциите там е на високо ниво. Хората имат право да получат обезщетенията си в пълния размер.

 

Очаквам следващите дни МТСП да обяви за публично обсъждане текстовете на Закона за хората с увреждания. Промените се извършваха в движение. Днес имам среща с екипа на министъра.  Важно е мнението на всички организации да бъде отчетено. Няма как да осъществяваме диктат, ние не разпределяме  с пари и не управляваме държавата. Други биха могли да осъществяват диктат. Категорично законът, който се дискутира е за всички хора с увреждания.

 

Натискът е точно в тази посока-всички да седнат около масата и да не се допуска разделение, настройване едни срещу други. Всеки човек с увреждане трябва да намери решение. Финансовата помощ е за всички, индивидуалната оценка е за всички, медицинските изделия е за всички. Проява на опростенчество е да се свежда проблема до това, че някой иска да използва проблема политически или до това, че две групи от хора с увреждания се противопоставят. Проблемът е нуждаещите се да водят нормален живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4159 |17.08.2018 КФН: „Олимпик“ трябва да възстанови 9,35 млн. лв. . 3| 3762 |17.08.2018 Изтича валидността на застраховките на фалиралия „Олимпик“ . 2| 4424 |10.08.2018 Мая Манолова: Ситуацията е скандална със закона за хората с увреждания . 0| 3768 |30.07.2018 Манолова: Трябва да има индивидуална оценка на хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads