Реклама / Ads

4| 3813 |20.08.2018

Манолова: Потърпевшите от „Олимпик“ да бъдат обезпечени от българския гаранционен фонд

.
Мая Манолова
КФН е била длъжна в случай, че чужда компания застрашава стабилността, да сезира седалището на тази компания. Изпратих четири препоръки, една от които до КФН. Българският надзор е бил длъжен да сигнализира органа в Кипър за случващото се и да се вземат съответните мерки. Това каза Мая Манолова по БТВ.

Трябва да има регламент, който да защити  гражданите. Потърпевшите трябва да бъдат обезпечени от българския гаранционен фонд.  На КФН би следвало да направи впечатление цената на застраховките на „Олимпик“. Това застрахователно  дружество е имало проблем с финансовата стабилност и в същото време е продавало най-евтините застраховки. В Германия до подобна ситуация много трудно би се стигнало. Отговорността на институциите там е на високо ниво. Хората имат право да получат обезщетенията си в пълния размер.

 

Очаквам следващите дни МТСП да обяви за публично обсъждане текстовете на Закона за хората с увреждания. Промените се извършваха в движение. Днес имам среща с екипа на министъра.  Важно е мнението на всички организации да бъде отчетено. Няма как да осъществяваме диктат, ние не разпределяме  с пари и не управляваме държавата. Други биха могли да осъществяват диктат. Категорично законът, който се дискутира е за всички хора с увреждания.

 

Натискът е точно в тази посока-всички да седнат около масата и да не се допуска разделение, настройване едни срещу други. Всеки човек с увреждане трябва да намери решение. Финансовата помощ е за всички, индивидуалната оценка е за всички, медицинските изделия е за всички. Проява на опростенчество е да се свежда проблема до това, че някой иска да използва проблема политически или до това, че две групи от хора с увреждания се противопоставят. Проблемът е нуждаещите се да водят нормален живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. КФН: „Олимпик“ трябва да възстанови 9,35 млн. лв. 1| 3551 |17.08.2018 . Изтича валидността на застраховките на фалиралия „Олимпик“ 3| 3274 |17.08.2018 . Мая Манолова: Ситуацията е скандална със закона за хората с увреждания 2| 3813 |10.08.2018 . Манолова: Трябва да има индивидуална оценка на хората с увреждания 0| 3186 |30.07.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ