Реклама / Ads
61| 9865 |10.03.2013 НОВИНИ

М. Манолова: Не съм сестра Галева!

.
Мая Манолова
БСП има достатъчно вини, за да поема и чуждите. Правителството на Борисов падна не заради Белене, а защото го помете народният гняв; ситуацията си беше революционна отдавна, констатира тя.
 

Хората излязоха на улицата и показаха, че не искат да живеят повече в бедност, мизерия и безпътица и не харесват резултатите от целия преход, но истинската вина и искра на протеста е у днешните управляващите, констатира по НТВ Мая Манолова от БСП. Тя призна, че исканията са разширени максимално, вкл. и срещу всички партии. Не беше трудно да се предвиди, че тези протести ще се случат, отдавна бях казала, че през зимата ще има гладни бунтове, беше въпрос на време и неизбежно заради начина, по който ГЕРБ управлява държавата, напомни тя.

Практически е без значение кое възпламени хората - дали скъпите лекарства, сметките за ток. Чашата беше пълна догоре и всяко нещо можеше да я прелее, каза тя. По отношение на тока виновен е регулаторът, но можем да си зададем и въпросът как така точно в този момент сметките пораснаха два пъти, призна Манолова в отговор на въпроса може ли и дали не е манипулирано потреблението дистанционно.

БСП не е партия на крайностите, но аз харесвам тези млади хора, без да ги познавам лично - те са пълни с енергия и със справедлив гняв, но да търсим конспиративна теория, че БСП стои зад тях е абсурдно, каза Манолова. Ако БСП имаше някакъв пръст, министърът в оставка на МВР със сигурност щеше да ни закове на пирона, предвиди тя.

Правителството на Борисов падна не заради Белене, а защото го помете народният гняв, заяви Манолова в отговор на въпроса за коментара на руския в. Известия, че оставката е била заради руския АЕЦ.

Според Манолова решението за АЕЦ Белене от НС било нелегитимно, защото този парламент нямал обществено доверие. "Преобладаващо държавно участие" не означава вземане на пари от държавния бюджет, а проектно финансиране - чрез евтин кредит от европейска банка или чрез финансиране от руската страна чрез частта на държавата и връщане на парите чрез продажба на ток впоследствие и т.н., изреди Манолова.

По казуса Кирил Йорданов, подкрепен от два мандата и от БСП, Манолова каза, че управляващите не се разкаяли заради Пламен Горанов. БСП има достатъчно вини, за да поема и чуждите. Няма как БСП да е отговорна за това, че доходите на хората три години са замразени, продължи тя.

Олигарсите нямат цвят, те се развихриха с пълна сила в рамките на това управление, днешните съществуват и богатеят, благодарение на това правителство, съобщи Манолова. 

Вас ви наричат сестра Галева, каза водещата Люба Кулезич.

Абсолютно не! Аз съм от Кюстендилски избирателен район, двамата братя се вихриха в Дупница, обясни Манолова. Познавам всички от областта, вкл. и тях, но нищо повече, зависимостите не са мои, отрече тя. Моето желание е да остана в листата на БСП от Кюстендил, аз съм от този град, човек не трябва да бяга от собствената си идентичност.

ГЕРБ нямат никакъв шанс, заключи тя. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9883 |07.03.2013 М. Манолова: Пламен Цеков е неконтролируем и опасен човек . 53| 6097 |06.03.2013 М. Манолова: Нови лица ще има в листите на БСП . 4| 5344 |26.12.2012 Американче събира пари, иска брат и сестра от България . 9| 6656 |22.12.2012 Сестрата на Борисов: Вярвайте в българските лекари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads