Реклама / Ads
1| 5651 |11.07.2017 НОВИНИ

Манолова: Трябва да спрем ЧСИ-та да свалят по 10 кожи от длъжници

.
Мая Манолова
За обида на кмет можеш да си загубиш и двете жилища. Абсурдно е, независимо какъв е кметът. Истината е, че законът е диктатор. Не е нормално да нямаш достъп до книжата на съдебния изпълнител. Не е нормално да не знаеш как от 3500 лв. са станали 11 000 лв. Не е нормално да се продадат два имоти, за да се погаси задължение от 3500 лв.
 

Това каза омбудсманът Мая Манолова по БТВ. Има много жалби срещу правомощия на ЧСИ. Продажби на имоти на безценица е предмет на осъдително решение на Страсбург. И то важи за всички такива случаи. Не искам да си нося на ревера отвоюваната  справедливост. Добре е всички да са победители в тази битка. Била съм остра към депутатите, но сега им благодаря за подкрепата на предложенията за ЧСИ . Внасям ги в парламента за четвърти път от 2013 г. Тези несправедливости морят българските граждани. Силни са лобитата. На година се образуват над 200 000 изпълнителни дела. Става дума за колосални пари, свързани с тези производства.

 

Трябва, за да си платиш дълга, да не съдират от теб още 10 кожи, да не ти запорират банковите сметки и имотите. Тези промени трябва да станат факт. Имаше опити да се каже, че тези промени трябва да се обмислят. За да гарантирам сроковете за промените, ангажирах премиера Борисов. А той пое ангажимент тези промени да се случат до септември. Има емблематични  отрицателни случаи, действа се на ръба на закона. Няма да можеш да бъдеш съден, без да си уведомен. Сега фиктивно се твърди, че са залепили уведомление. Много по-лесно е да осъдиш човек, без той да знае. В Ямбол има такива случаи много. И са продадени жилища на граждани на цени много под пазарните. Дяволът е в детайлите. Трябва за се спре възможността работодатели да продават предприятия на бедни, а след това работниците да пият много студени води.  Този парламент може да се запомни с това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6473 |10.07.2017 Мартин Димитров: Който и да е в кюпа на КТБ, трябва да търсим виновниците . 4| 7312 |08.07.2017 Плевнелиев: Председателството на ЕС е трябвало да се провежда в Бояна, а не в НДК . 3| 5457 |06.07.2017 Симеонов: Циганите трябва да работят и да ходят на училище . 1| 5671 |05.07.2017 Нено Димов: Дивото къмпингуване трябва да бъде регламентирано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads