Реклама / Ads
67| 12299 |14.11.2014 НОВИНИ

М. Манолова: Управлява ни коалиция БКП: Борисов- Кунева- Първанов

.
Мая Манолова
Много се дразнят в парламента,като наричаме новото правителство - управление на БКП: Борисов- Кунева- Първанов плюс патриотите.Това каза в свой стил червената фурия Мая Манолова, коментирайки кабинета "Борисов 2".
 
Моето мнение е че трябва много сериозна реформа в БСП. Да влеем повече енергия и модерност. И затова ще ппредложа вътрешнопартийно допитване за това, дали е необхоздима реформа и в какво да се изразява. Реформата не свършва с козметични персонални промени. Такова допитване е правено само при Жан Виденов. Това трябва да обнови партията и натисне ръковдството. Вярвам в искреността на Миков, коментира обстановката в партията след скандалите между младите и старите в нея и промените на "Позитано"  Манолова.

Борисов си направи перфектен пиар с приказките за отпускане пари от еврофондовете. Но забрави да каже, че заради незаконни обществени поръчки, бяха спрени тези пари от еврофондовете по негово време.Истината е, че парите ги спряха заради нарушения в София и Бургас. Истината е, че Зинаида Златанова работи по това парите дойдат, заяви Манолова.

Хората, които следят хронологията разбират, че еврофондовете не могат да бъдат вписани като негатив на кабинета "Орешарски".Това каза червената депутатка и припомни, че и  правителството на Близнашки си  сложило брошка, че е подписало споразумението с ЕК, само 24 часа след като започнало да действа

Това парламентарно мнозинство променя парламентарни принципи, които са в основата на демокрацията. Променят се правила в посока ограничаване на опозицията и опъване чадър над управляващите. Ограничава се параламентарния дебат, намалява се времето за изказване в пленарна злала от 5 на 3 минути. Ако народен представител се държи не по правилата, изгонва се и му се налага парична санкция. Вземат се мерки да не се наруши крехката душевност на Борисов, посочи тя някои от новите парламентарни правила дискутирани във временната комисия, от които тя е недоволна.

Иска да се узакони и празната зала по време на парламентарния контрол.Искат да имат и заседания без кворум. Може двама да са в залата и Цецка Цачева да си провежда парламентарно заседание, каза още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4584 |14.11.2014 Манолова: Началото на унизяването е поставено с новия парламентарен правилник . 9| 4777 |12.11.2014 Манолова: Инициалите от тефтерчето са вече във властта . 30| 6546 |12.11.2014 Мая Манолова: Да се заседава без кворум е арогантно . 30| 4826 |10.11.2014 Кутев: Нахалство е Борисов да управлява със същите хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads