Реклама / Ads
86| 7181 |16.09.2012 НОВИНИ

Марешки: Другите влизат във властта да забогатеят - аз, за да обеднея

.
Веселин Марешки
Аптекарският бизнесмен Веселин Марешки е с амбицията да влезе между първите три партии в следващото правителство. Той потвърди в студиото на ТВ7, че богатството му може би възлиза на 85 млн. евро, но може и да е 120 млн. евро. Иска да влезе във властта, защото има социална визия.
 

Навремето го наричали Шофьорчето, тъй като обикалял с кола с ремарке и пазарувал лекарства. Всичко е постигнал сам и с много труд. "Тръгнал съм отдолу, познавам системата много добре, достатъчно пари имам и не желая да печеля от политиката", коментира Марешки. 

"Повечето хора влизат във властта да забогатеят, аз влизам, за да обеднея."

Пенсиите задължително трябва да се вържат със законна индексация към инфлацията според Марешки.

В разговора се включи и съперникът на Веселин Марешки за предизборната борба Жорж Ганчев, който обяви, че няма страхове от конкуренция, защото народът решава.

„Аз съм си поставил задачата да обединявам.” Ганчев се престори, че му е паднала слушалката и затова не чува водещата Люба Кулезич, и използва да представи платформата на партията си „Национално патриотично обединение”.

За Марешки Ганчев се изрази саркастично: „Той е много ефективен, защото отваря работни места и намалява цените на лекарства.”  

Бих се свързал коалиционно единствено с някоя от водещите партии, коментира Марешки.

„Искам да се разгранича от хора като Огнян Донев и Меглена Кунева. Те винаги ходят спретнати, но бизнес отношенията не са им чисти”, каза той и се похвали, че си позволява да ходи с лекедосани дрехи от време на време.

"В политиката човек трябва да бъде хладнокръвен. Няма проблем, че Марешки се опита да се дистанцира от РЗС и да потърси своя платформа", коментира лидерът на партията Яне Янев, който също беше включен в разговора.

„Аз не отричам, че РЗС има интерес да се коалира с Марешки. Ние в РЗС сме стигнали до извода, че в днешния политически терен той е човек с потенциал.”

РЗС има категорична позиция, каза Янев: „Ще работим срещу картела на Тройната коалиция от Кунева, която замества царя, Станишев и Доган. Ако Марешки има дясноцентристка платформа, ние можем да седнем на масата за преговори.”

Кунева не била честна според Марешки, че не обяви, че ще възражда НДСВ. Вместо това тя се обяви за нова формация.

Марешки коментира, че относно ГЕРБ той може да е коректив и съюзник на партията.

За финал Жорж Ганчев препоръча: „Трябва да се спре да се слуша демагогията на Янетата”, а според Марешки най-важното е управляващите да са с чисти помисли, не само професионалисти. Тъй като професионалист с престъпни намерения е най-страшен за българите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 8197 |23.08.2012 Марешки: Аз съм най-социалният човек в държавата . 71| 5720 |20.05.2012 Бойко за соцконгреса: Едните спяха, другите ми гледаха снимката . 13| 6318 |03.05.2012 Няма грешка. Братя Галеви влизат в затвора . 41| 6008 |13.03.2012 Досиетата на Тодор Живков влизат в Уикипедия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads