Реклама / Ads
2| 5922 |30.06.2017 НОВИНИ

Марешки: МВР плаща с 40 стотинки по-скъп бензин за литър от пазарните

.
Депутатите от ”Воля” искат вътрешния министър Валентин Радев да каже истината къде потъват парите на данъкоплатеца в МВР.
 

Лидерът на "Воля" и председател на парламентарната група Валентин Марешки представи получения от него писмен отговор от министъра на вътрешните работи за договорите за горивата, които има МВР за ползваните служебни автомобили, съобщи Нюз. бг.

 

Марешки изтъкна, че от отговора не става ясно, дали МВР плаща с 0,40 лв. по-скъп бензин от пазарните цени, но според него, това е истината.

 

Марешки прочете отговора, в който се посочва, че има сключени договори, но не с бензиностанции, а с избрани доставчици, отговарящи на комплекс от критерии за нуждите на държавната администрация при определен ред.

 

Той акцентира, че това оскъпяване на горивото за колите на МВР има връзка и отношение, включително със случващото се в Асеновград. По думите му с разграбен бюджет на служителите от МВР от един, втори трети картел или монополист не остават пари за мотивация на служителите да си свършат работата.

 

Докато за стипендиантите на картела като Вальо Ахчиев или Ревизор - това е нормално, то неговото питане е цензура или страх спира министър Радев да извади истината наяве, че МВР плаща с 0,40 лв. повече за бензин.

 

Припомняме, разследване на журналиста Валя Ахчиева уличи бизнесмена и настоящ депутат Веселин Марешки в реекспорт на скъпи лекарства по схемата "мъртви души".

 

Още преди изборите имаше телевизионен спор между Веселин Марешки и Емил Димитров-Ревизоро, който сега е председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Тогава Ревизоро попита Марешки защо само на неговите бензиностанции няма постерминали, а се плаща само в брой и го прикани да си направят изследване на полиграф.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6797 |28.06.2017 Друмев: Боршош плаща милиони на медиите, за да му правят имидж . 5| 6226 |27.06.2017 Марешки: Казаха ми: ”Даден си на КЗК да те сготвят” . 2| 7958 |27.06.2017 Плащаме по 30 000 лв. за застраховка на депутат . 0| 6865 |22.06.2017 Лидерът на ДСБ: Тежък лобизъм е закона за ограничаване на разплащанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads