Реклама / Ads
17| 6927 |26.02.2016 НОВИНИ

Марешки и Трайков: Буря, а не вятър ще помете картела на горивата

.
Веселин Марешки и Трайчо Трайков
Вятърът, ако не стане буря, т.е. бурни и тежки решения, пак няма да има ефект. Пак ще се чака някой като мен, който да се сблъска с тези промени. Това обяви в сутрешния блок на бТВ бизнесменът Веселин Марешки в отговор на коментара на Борисов за проверката на КЗК на пазара на горивата.
 
Разбра се, че комисията за защита на конкуренцията започва  срещи със седем компании за картел на пазара на горива. Освен това започва и процедура за злоупотреба с монополно положение срещу „Лукойл Нефтохим“. Обвиненията в съществуващ картел на пазара на горива се подхранени и от минималното поевтиняване на цените на фона на силния срив при петрола на световните пазари. Именно тази стъпка премиерът Бойко Борисов определи като вятъра на промяната в правителството.

„Ако вятърът се позасили, както казвате, и стане буря, може и за по-малко от една година да се оправят нещата“, сподели от своя страна бившият енергиен министър Трайчо Трайков, който обсъди темата заедно с Марешки.

Трайчо Трайков каза още, че ако има нормална пазарна среда, от изнесените зад граница горива на по-ниска цена трябва да има възвращаемост. „Абсолютно трябва да се отчете дейността на пионери като г-н Марешки“, категоричен бе той.

На това Марешки отговори с новината, че от вчера има нов бензиностанция. „Вчера в Айтос отворихме, страшен хит“, каза той. „Държавата си е затваряла очите от 2012. в България е поредното доказателство, че колкото повече крадеш, имаш толкова повече пари, за да си запълниш пробойните“, сподели още Марешки.

Той не потвърди, че е бил заплашван при отварянето на бензиностанциите си, но подчерта: „Съветваха ме да спазвам цените на другите бензиностанции“.

„Аз бях първия министър, който постави ребром нещата на масата, защото преди това се говореше за някакви екзотики“, допълни от своя страна бившият енергиен министър. „От края на 2012 година насам брутално се влошиха нещата“, подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5670 |25.02.2016 Безлов: Не превръщайте Марешки в национален герой . 14| 7528 |23.02.2016 Марешки отваря бензиностанция и в Русе . 1| 5586 |24.02.2016 Жълт код и силен вятър в сряда . 0| 4434 |21.02.2016 Променлива облачност, умерен вятър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads