Реклама / Ads
4| 4532 |07.06.2016 НОВИНИ

Марешки: Въпросът за горивата на живот и смърт

.
Веселин Марешки
Бизнесменът Веселин Марешки потвърди готовността си да се откаже от част от въпросите в инициирания от него референдум. По думите му, технически грешки не са позволили допитването да надхвърли необходимите 400 хиляди подписа. Малко повече от 2600 подписа не достигат на инициативния комитет.
 
Можем да дадем картина да се види, че това са живи, реални хора. Човек се разписва, после някой друг го гледа и го вкарва в електронен вариант – става дума по-скоро за технически грешки, а не за манипулации, каза по БНР Марешки.

Убеден съм, че наесен референдумът с нашите въпроси ще бъде поставен редом до този на "Шоуто на Слави", подчерта бизнесменът и декларира, че валидните подписи са повече от 400 хиляди: Дори милион да бяха, пак щяха да ги докарат до под 400 хиляди.

Марешки изтъкна, че над 530 хиляди българи са подкрепили предложенията и подписите са били събирани само във веригата аптеки "Марешки".

Марешки потвърди, че най-важен за него остава въпросът за въвеждане на регулация на пазара на горива и че това е въпрос на живот и смърт, от който не би се отказал. Според него, няма проблем да се копира Закона за лекарствените средства в разпоредбите му за максималните надценки, които могат да се отнесат към горивата, защото по думите му двата бизнеса са идентични. Ако нямаше такъв Закон за лекарствата и там щеше да има брутално ограбване, категоричен е Марешки.

Бизнесменът подчерта още, че черният пиар е обезличил въпроса за аптеките и ако не е бил той, сигурно са щели да се разпишат и един милион души. Именно затова, за да няма такива съмнения, че решава проблеми на личния си бизнес, Марешки няма да спори, ако въпросът за аптеките отпадне: Единственото, което ме интересува, е да няма картел в горивата и да няма възможност българският народ да бъде ограбван по този начин. Затова, ако въпросът за аптеките отпадне, аз няма да споря. На всичкото отгоре има решение на Конституционния съд, което казва, че въпросът за броя на аптеките е противоконституционен. 


Ще си водя президентската кампания като независим кандидат, за да бъдат решени проблемите на хората, за които те се бунтуват и никой не им обръща внимание, а кампанията за референдум ще се води от инициативен комитет. Така Марешки отговори на въпроса как ще разграничи двете кампании, след като обяви готовността си да се бори за президентския пост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4961 |31.05.2016 КЗК казва до месец има ли картел при горивата . 6| 4009 |09.05.2016 Скок при цените на горивата . 8| 4594 |03.05.2016 Марешки: Предупредиха ме, че може публично да влязат в офисите ми . 0| 5892 |16.04.2016 Марешки: Ще има корумпирани кандидати за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads