Реклама / Ads
13| 6512 |01.12.2012 НОВИНИ

Марешки се зарече: Ако не намаля лекарствата, напускам парламента

.
Източник: НТВ
Правим коалиция с РЗС, защото споделяме общи ценности. В съчетание с г-н Яне Янев, който в последно време се изявява като един от най-яростните борци с корупцията, можем да направим живота на българите по-добър, каза в студиото на "Директно с Карбовски" бизнесменът Веселин Марешки.
 

Аптекарският бос заяви, че в програмата на коалицията е заложено от 30-70% намаление на цените на лекарствата по Здравна каса. "Някои медикаменти ще бъдат напълно безплатно. Обещавам, че ако това не стане до една година, напускам парламента", заяви той.

Относно спекулациите, че отива на избори, за да стане здравен министър, Марешки обясни, че неговата роля е далеч по-глобална.

Яне Янев съобщи, че за първи път тече процедура по декласифициране на информация, касаеща енергийната мафия. "Ако тези документи бъдат разсекретени, няма да има нужда от предизборни кампании, ще стане ясно кой колко е крал.” Става въпрос за министри от Тройната коалиция, които са получавали огромни комисионни по договори с Русия - от порядъка на 30% от стойността на сделката", добави той. Янев обеща, че когато приключат процедурите, ще излезе с имена.

Засега той разкри, че министри на тройната коалиция със съгласие на Станишев са водили преговори с Русия. Лидерът на РЗС намекна, че номер едно в тези разследвания е бившият министър на икономиката и настоящ депутат от БСП Румен Овчаров. Има образувано досъдебно производство срещу него, то е прекратено, но покрай него има много друга информация.

Яне Янев посочи още, че от енергийните сделки са източени 1,5 млрд. лв. И ако тези пари сега са налице, щеше да има средства за по-високи пенсии, заплати, образование и здравеопазване.

Янев нарече Меглена Кунева вечната Амбър, сменила безброй постове във властта. Тя и бившият образователен министър Даниел Вълчев искат да влязат в парламента с ПП "Движение България на гражданите", за да могат да си осигурят депутатски имунитет, тъй като участвали в корупционни схеми и има от какво да се притесняват. Янев прогнозира, че Кунева ще вкара в листите за изборите и други министри от Тройната коалиция със същата цел.

Коалиция с БСП е абсурд, а единствен възможен коалиционен партньор е ГЕРБ, и то при ясни критерии, обясни лидерът на РЗС. Само коалиция РЗС и Марешки не включват бивши министри и зам-министри, с това се отличаваме, каза той. Марешки пък предрече, че ще получат около 30 депутатски места.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6455 |27.11.2012 Коалицията Янев-Марешки с ново име . 9| 4977 |12.11.2012 Тотю Младенов: Сивата икономика е намаляла . 0| 7047 |10.11.2012 Намаляват здравите хора с инвалидни колички . 10| 5381 |05.11.2012 Марешки бил BG примерът за USA-мечтата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads