Реклама / Ads
9| 7282 |13.09.2010 НОВИНИ

Маргарита Немска: Обвиненията срещу Ал. Петров не са отпаднали

.
Не виждам нищо смущаващо в sms-ите между Ал. Петров и Б. Борисов; положени били всички усилия за защита на свидетелите, каза говорителката, но отказа да вземе отношение по версията за смъртта на Илия Божинов, различна от официалната. Цв. Цветанов нас вой ред гарантира за сигурността на трактора в ареста
 

Не съм съгласна с изказванията, които се правят по делото на Алексей Петров, каза говорителката на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска. Обвинения не са отпаднали, делото е разделено, защото разследването е мащабно, то е разделено на части, едната част е по-напреднала. Едното производство е за организирана престъпна група за финансови и данъчни измами, другата за рекет и престъпления срещу собствеността. По второто производство разследването е пред приключване.

Има достатъчно разпитани свидетели, увери Немска, но не пожела да влиза в спорове, защото професионалистите изглагали доводи в съдебна зала. Процесът скоро щял да започне, а дали ще е открит, щял да има думата съдът. Тя предположи, че може би имало документи, които са държавна тайна. Ако има законови основания процесът да е при закрити врата, така щяло да бъде.

Положили сме всички усилия по закона за защита на свидетелите, те са достатъчно защитени, каза още говорителката и отказа да вземе отношение по версията за смъртта на Илия Божинов, различна от официалната.

Не виждам нищо смущаващо в sms-ите между Ал. Петров и Б. Борисов, каза Немска, добавайки, че ставало дума за обикновени човешки отношения.

Разследването на убийството на Боби Цанков било в доста начален етап; преценка на прокурора било да се говори имало ли е подготвяно покушение над Бойко Борисов. Преценката на доказателствата се правело въз основа на закона, добави Немска, но наблюдаващите прокурори не й били споделили такава информация. Дали Малкият Маргин е между живите или не, трябвало да се установи точно, за да се правят изводи, каза тя.

Наблюдаващите прокурори са събрали достатъчно доказателства, за да бъде внесен обвинителният акт срещу Наглите, дори и без да има следи от парите за откупите. Само единият от обвиняемите се признал за виновен и давал обяснения, но голяма част от сумите за отвличанията (10 милиона лв) не били намерени. Делото много скоро влизало в съдебна фаза. То щяло да е открито.

Много скоро щяло да се гледа делото, при което се установи фалшифициране на подписа на премиера Б. Борисов, което е установено без съмнение. Там ще има много приятна изненада, увери Немска.

Малко по-късно през деня вътрешният министър Цветан Цветанов заяви пред журналисти, че Алексей Петров не е пострадал в ареста, както се говори из публичното пространство. По думите му, няма информация бившият съветник в ДАНС да е припадал или да е бит докато е зад решетките. Според вицепремиера този слух е пуснат в пространството от хора, близки до Алексей Петров, които искат да създадат такова мнение в обществото. „Днес разговарях с Бойко Найденов, няма нещо, което да е притеснително", изтъкна още вътрешният министър. „Предприемат се адекватни мерки за всеки един сигнал, който постъпва", посочи още министърът. "Всичко, което е необходимо, е направено, така че в тази посока сме предприели необходимите действия за гарантиране сигурността и смятам, че арестът е едно от сигурните места в държавата", коментира министър Цветанов появилата се информация, че се прави опит Алексей Петров да бъде ликвидиран. Той реагира и по призива на защитата на бившата барета да обясни за срещата си с Алексей Петров в МВР.

Министърът каза, че срещата с него и главния секретар се е провела по желание на Петров. След изслушването на бившата барета в комисията за контрол на ДАНС към парламента в пространството излязла информация, че Алексей Петров се чувства заплашен и се страхува за живота си. Пред министъра Алексей Петров заявил, че не страхува от никого. „Разговорът беше съвсем свободен, без да е свързан с нещо конкретно", обясни още вътрешният министър.
Цветанов каза още, че за да избегне спекулации във връзка с тази среща, е извикал в кабинета си главния секретар на МВР и след това е приел Алексей Петров. Припомняме, в неделя Иванка Славчева, инициатор на гражданското движение „Истината за Алексей Петров", съобщи пред медиите, че е била предупредена, че животът му е в опасност. Неизвестен „колега" на бившата барета казал на Славчева в събота вечерта, че голяма сума е преведена за ликвидирането на бившия съветник на ДАНС. По-късно в неделя се появи информация, че Петров е припаднал в ареста след нанесен му побой и е настанен в болница.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6377 |12.09.2010 Адвокат обяви по БНР Алексей Петров за невинен . 2| 4857 |12.09.2010 От утре Темида гледа делото срещу Баретата . 6| 5317 |11.09.2010 Крадеш 2 млн. лв., прокурор те пуска на свобода срещу 5 бона . 9| 5298 |10.09.2010 К. Петков и Д. Иванов нададоха глас срещу ГЕРБ при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads