Реклама / Ads
34| 5734 |02.03.2012 НОВИНИ

Маргарита Попова: Не бих призовала за връщане на бонусите

.
Маргарита Попова
Вицепрезидентката Маргарита Попова възрази остро срещу разпореждането на премиера Бойко Борисов за връщане на бонусите, раздадени в администрацията през 2011 г. Попова определи нареждането на Борисов като “решение на парче
 

“Вместо да се вземат оттук насетне решения на парче, включително и такива, че парите трябва да се върнат, е по-добре да седнем и да направим реформите в администрацията”, заяви тя”, пише Труд.

“Не мога да коментирам президентската институция. Така са преценили”, реагира Бойко Борисов. А за министрите и зам.-министрите си премиерът добави: “Те законно са ги взели тези пари, но аз изрично ги помолих: “В условията на криза, когато стягаме коланите си, да ги стегнат и те. Затова разпоредих до петък всичко това да бъде върнато.”

Борисов не се съгласи, че искането му да се връщат законно взети пари, е популистко: “Ние говорим за ръководството - министри, зам.-министри, политически секретари, областни управители. А иначе администрацията, хората, които са работили и които на практика взимат по два пъти по-високи заплати от самите министри, те нека да си останат, защото действително би било популизъм да ги карам и те да ги върнат.”

“Това се хора, които работят с милиарди, от тях зависи това, че над 20 пъти повече пари усвояваме от Брюксел, това са хора, които договарят парите за следващия програмен период и е много важно дали с някой милиард отгоре ще договорят”, добави Борисов. Той заяви, че би нарекъл популизъм писмото на ДПС с искане да им даде справка за бонусите.

“Само ако си включат хонорара на Ахмед Доган (за хидрологическите консултации - б. а.),в пъти, пъти, пъти превишава тези няколко човека от ГЕРБ”, разпали се той. “Колегата Станишев да накара и неговите хора да върнат парите от бордовете”, призова Борисов. Попова за пореден път обясни, че като министърка на правосъдието не е получила и стотинка премии. Но призна, че е раздавала бонуси на членовете на политическия си кабинет. “Това не е направено еднолично от мен, не съм седнала с листа и с химикалка в ръка, за да кажа на този 2000 лв., на този 5000 лв. , а от комисия ”, каза тя.

Попова заяви още, че не съжалява, че ги е раздала. “Съжалявам, ако някой е останал засегнат, като не е получил, а е смятал, че е допринесъл много”, добави тя. Докато Попова говореше от Брюксел, наследничката й в правосъдното министерство Диана Ковачева обяви, че за първите три месеца на 2011 г. членовете на политическия кабинет във ведомството са получили 37 800 лв. Рекорден бонус от 10 400 лв. е получила заместничката на Попова - Жанета Петрова. Останалите зам.-министри са взели по-малко, но не под 6500 лв. Вчера бонусите си върна зам. финансовият министър Владислав Горанов - 18 450 лв. Губернаторката на Кюстендил Даниела Годинова дари премиите си от 2874,74 лв. и подаде оставка. Областният на Пловдив Здравко Димитров върна 1300 лв. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 5085 |01.03.2012 М.Попова: Не съм взела нито стотинка бонуси . 57| 8507 |21.01.2012 Симеон и Маргарита празнуват златна сватба, но скромно заради кризата . 49| 5069 |06.09.2011 М. Попова: Ще променим принципа за избор на ВСС . 35| 7090 |01.09.2011 Изборът на ГЕРБ: Плевнелиев и Маргарита Попова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads