Реклама / Ads
9| 5115 |09.01.2010 НОВИНИ

Маргина остава в ареста, трима свидетели срещу него

.
Маргина бе охраняван сериозно от съдебна полиция. Източник: Вяра Йовева
Софийски градски съд остави днес Красимир Маринов, известен като Големия Маргин зад решетките. Обвинението срещу него е за това, че през периода от месец ноември 2009 г. до 05.01.2010 г., в гр. София, в съучастие с брат си - Николай Маринов са подбудители за убийството на радиоводещия Боби Цанков.
 
В началото на днешното съдебно заседание за мярката на Красимир Маринов - Големия Маргин, задържан във връзка с убийството на радиоводещия Боби Цанков, неговият защитник Трендафил Трендафилов поиска да му бъде дадена възможност да се запознае с мотивите, изложени в обвинителния акт.

Големия Маргин демонстрира пред съдебния състав влошено здравословно състояние, като влезе едва пристъпвайки и придържаше кръста си с две ръце, разчитайки на опората на служители от съдебната охрана. Пред Темида Маринов каза, че няма нишо общо с това престъпление.

След около 2 часа заседание, съдът прецени, че има реална опасност Красимир Маринов да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдебния състав не подмина и обстоятелството, че срещу Маргина има и друго съдебно дело.

Съдът прие като важни свидетелските показания на трима свидетели Валентин Дарев, Иво Илчев и Венета Райкова, според които Цанков се е чувствал застрашен за живота си и е подготвял пресконференция, на която да изложи подробности за поръчителства на убийства от братята Маргини.

Журналистката Райкова е казала пред съда, че Цанков щял да й бъде гост в предаване на 13 януари, където щял да разкрие тайни от престъпния свят у нас и подробности за убийствата на Поли Пантев, Мето Илиенски и Георги Илиев. След това обаче тя е получила анонимен есемес, че ако това се случи, животът на Цанков ще бъде застрашен.

За подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда от 10 до 20 години затвор.

Красимир Маринов бе задържан под стража за срок от 72 часа. Органите на полицията обаче продължават издирването на брат му - Николай Маринов.

Възможно е белезниците да му бъдат щракнати на Николай сряда, когато е насрочено делото срещу Маргини и компания. Никой не знае дали Малкия Маргин ще се яви в средата на седмицата в съдебната зала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5740 |08.01.2010 Пуснаха Ивайло Дражев, но остава обвинен . 12| 5272 |07.01.2010 Борисов: Атаките към ГЕРБ остават на съвестта на Станишев . 7| 8878 |29.12.2009 Трима от "Наглите" се споразумяха с прокурорите . 4| 5025 |22.12.2009 Равносметката: 12 отвличания, предстоящи обвинения; защита на свидетелите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads