Реклама / Ads
7| 5801 |05.05.2011 НОВИНИ

Маргините и Брендо с пари в обрания трезор

.
Сикаджийските босове Красимир и Николай Маринови-Маргините, както и дясната им ръка – Евелин Банев-Брендо, са държали пари в обрания преди няколко дни в София обществен трезор. Това научи „Монитор” от източници в прокуратурата.
 

Една от основните версии на разследващите е, че трезорът е ограбен заради 4 касети на братята Маргини. По оперативни данни сейфовете били наети от подставени лица, а братята криели в тях диаманти, пачки евро и важни документи.

Тепърва предстои всички собственици на разбити касети да бъдат привикани на разпит в полицията. Пред униформените ужилените ще трябва да опишат какво им е откраднато, като удостоверят собствеността си с документи.

Четиримата обирджии, които удариха трезора в понеделник през нощта, и то без маски, имали вътрешна информация кои точно са четирите касети на Маргините. Те знаели отлично, че никой няма да изпищи при грабежа, защото скъпоценните камъни не били вписани официално като собственост на Маринови. Самите метални шкафове пък се държали от подставени лица и никой не можел да ги свърже с Маргините.

Вероятно самият собственик на трезора Борислав Ралчев, когото задържахме за лихварство, е знаел за скъпоценните камъни, може и той да е в дъното на обира, коментираха криминалисти. По неофициална информация това е втори обир на трезор, в който Маргините държат касети. При първия – в кв. „Младост” миналата година, метален шкаф е имала чрез подставено лице съпругата на Красимир.

Освен Маргините от услугите на трезора се ползвал и соченият от разследващите за техен финансист Евелин Банев. Брендо е държал огромни суми в трезора преди няколко години. По свидетелски показания тогава разследващите открили касите и конфискували 3 милиона от тях. До разкриването на сейфа се стигнало, след като майката на убития съдружник на Брендо Константин Дишлиев дала показания. Йорданка Запрянова, която вече също е покойница, посочила на разследващите имената на няколко подставени лица, на които Брендо плащал, за да наемат сейфове в обществени трезори на свое име. В касите се държали мръсни пари, за които разследващите твърдят, че идват от продажба на дрога у нас.

След като подставените лица били „осветени” от свидетелката, един от тях се разприказвал пред разследващите и обяснил, че милионите са на Брендо. В трезора на столичния бул. „Евлоги Георгиев” 14 ченгетата се натъкнали на 3 млн. лева. По време на разследването на Брендо били открити още 1 млн. лева. Заради тези сейфове в момента Банев е подсъдим за изпирането на над 2 млн. Прокуратурата обвинява Банев, че е изпрал два милиона евро, за които се твърди, че е превел чрез банковата сметка на бащата на Константин Дишлиев, собственик на фирма “Прайвът файнънс юнион”, и убит през май 2005 г. За Брендо се твърди и че в миналото е бил съдружник с известния контрабандист Иван Тодоров-Доктора, който бе убит при кървав атентат през февруари 2006 година.

Ужилена от Борислав Ралчев: Сигнализирах преди 5 месеца

Преди около 5 месеца написах жалба в 4-то РПУ срещу собственика на трезора Борислав Ралчев. Това съобщи пред „Монитор” една от ужилените клиентки на Ралчев – 62-годишната Станка Георгиева. От 1992 година жената държала като депозит 15 хиляди евро. Както и на другите си клиенти, Ралчев дал само запис на заповед срещу парите. Когато жената си поискала парите обратно, той заявил, че ги няма.

„Отидох при полицая Милчо Милчов от 4-то РПУ и написах жалба. Той заяви, че Ралчев им е стар познайник и ще се заеме със случая. Това обаче така и не стана”, обясни Станка Георгиева, която недоумява къде се е изпарила жалбата й и защо от МВР твърдят, че няма заявителски материали срещу собственика на трезора. „Монитор” потърси полицай Милчов за коментар, но телефонът му вчера беше изключен.

62-годишната жена дори си извадила разрешително да протестира пред дома на Ралчев. Тя всяка седмица носела плакат с надпис „Върнете парите на сирачето”.
„Съпругът на дъщеря ми почина и детето им сега е половин сирак. С тези 15 хиляди евро, които бях спестила за цял живот, се надявах да им помогна”, обясни още Георгиева. След като Ралчев разбрал за протеста й, се обадил на жената и я успокоил, че ще продаде трезора и ще й върне парите. Пред „Монитор” и други ужилени разказаха, че преди няколко месеца избрана част от клиентите изтеглили парите си, защото им било подшушнато, че трезорът ще бъде затворен. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5451 |16.03.2011 Апелативният съд оправда Маргините . 6| 6375 |14.02.2011 Демби с амнезия за сигнала срещу Маргините . 1| 5598 |24.01.2011 Гледат делото "Маргините" на Трифон Зарезан . 2| 6981 |17.12.2010 Делото "Маргините" отново влиза в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads